Σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών ΜΜΕ, ο υπουργός Υγείας της χώρας Κarl Lauterbach (SPD) απορρίπτει την αυστηρή απαγόρευση των τσιγάρων, όπως αποφασίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

"Οι απαγορεύσεις συχνά δεν αποδίδουν, ειδικά στους νέους", δήλωσε ο Lauterbach στις εφημερίδες της Mediengruppe Bayern. "Αντ' αυτού, εστιάζουμε κυρίως στην αυξημένη επαγρύπνηση και πληροφόρηση, προκειμένου να αποτρέψουμε τους ανθρώπους από το να πιάσουν τσιγάρο για πρώτη φορά".

Χρειάζεται επίσης καλύτερη υποστήριξη για να βοηθηθούν οι άνθρωποι να κόψουν τη συνήθεια.

"Η διακοπή του καπνίσματος πρέπει να πληρώνεται τακτικά από τις ασφαλιστικές εταιρείες, όχι μόνο σε περιπτώσεις σοβαρού εθισμού στη νικοτίνη", δήλωσε ο Lauterbach.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, από την πλευρά του, θέλει να καταστήσει μακροπρόθεσμα αδύνατη τη νόμιμη αγορά τσιγάρων και σχεδιάζει έναν σκληρό νόμο για το σκοπό αυτό.

Το νομοσχέδιο κατά του καπνίσματος προβλέπει την αύξηση του κατώτατου ορίου ηλικίας για την αγορά τσιγάρων κατά ένα έτος κάθε χρόνο από τα 18 έτη που είναι σήμερα.

Στόχος του συντηρητικού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ είναι να διασφαλίσει ότι κανένας που κλείνει φέτος τα 15 ή και νεότερος δεν θα μπορεί ποτέ να αγοράσει νόμιμα τσιγάρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]