Την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 21:00, ανοίγει ο Φάκελος Υγείας με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού και θέμα: «Καρδιακή Ανεπάρκεια & Συννοσηρότητες», στο τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο, που διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ. για το 2024.

Η καρδιακή ανεπάρκεια τα τελευταία χρόνια, κυρίως στην τρίτη ηλικία, έχει πάρει τη μορφή πανδημίας. Είναι μια σοβαρή πάθηση που ευθύνεται για τις περισσότερες εισαγωγές ασθενών άνω των 65 ετών στο νοσοκομείο. Περίπου 15% των ασθενών με καρδιακά προβλήματα θα καταλήξουν σε καρδιακή ανεπάρκεια. 

Πρώτη αιτία θανάτου από καρδιά των νέων ηλικίας κάτω των 35 ετών στην Ελλάδα είναι σήμερα η καρδιακή ανεπάρκεια, που οφείλεται στη β-Μεσογειακή αναιμία, ενώ κάθε χρόνο γεννιούνται στη χώρα μας περίπου 1.200 παιδιά με παθήσεις της καρδιάς.

Στο webinar θα συζητηθούν μεταξύ άλλων:

  • Ποιες είναι οι μορφές της Καρδιακής Ανεπάρκειας;
  • Ποια είναι τα συμπτώματά της;
  • Με ποιες εξετάσεις γίνεται η διάγνωση;
  • Ποιες αλλαγές επιφέρει στη ζωή των ασθενών;
  • Πώς γίνεται η διαχείριση των συννοσηροτήτων σε ασθενείς με Καρδιακή Ανεπάρκεια; 

Στόχος των Webinars, όπως κάθε φορά, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, είναι η εξοικείωση των ασθενών, των φροντιστών τους, αλλά και του ευρύτερου κοινού με σημαντικά θέματα καρδιολογίας, ώστε να ενισχύσουμε την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Κύριος ομιλητής είναι ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας EUC & Διευθυντής της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Δρ. Ηλίας Τσούγκος. Συντονίζει η Επικοινωνιολόγος- Δημοσιογράφος Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc.

Για να παρακολουθήσετε το webinar μπορείτε να εγγραφείτε στο παρακάτω λινκ.

https://us02web.zoom.us/webinar/register/5817089504008/WN_91AlPUonRbWRoQeodu_vqQ#/registration 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σε τροχιά υλοποίησης το έργο για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρύ Γιαλού
171η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στα Ψαρά
Η υπνική άπνοια συνδέεται με εμφάνιση επιληψίας μετά την ηλικία των 60 ετών [μελέτη]