Ο μέσος αριθμός θερμίδων που καίει ένα άτομο όσο περπατά ποικίλλει, καθώς εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες όπως το βάρος, ο ρυθμός και η απόσταση που θα διανύσετε. Η ηλικία και ο τύπος του εδάφους στο οποίο περπατάτε κάποιος μπορεί επίσης να επηρεάσει τη συνολική ποσότητα των θερμίδων που καίγονται.

Ο ρυθμός, η απόσταση και το βάρος σας καθορίζουν πόσες θερμίδες καίτε κατά τη διάρκεια του περπατήματος. Ο ρυθμός και η απόσταση μπορούν να προσαρμοστούν με την πάροδο του χρόνου ανάλογα με τους στόχους σας. Για παράδειγμα, αν μόλις ξεκινήσατε να γυμνάζεστε και έχετε στόχο να προχωρήσετε σε γρήγορο περπάτημα, συνιστάται να ξεκινήσετε αργά και να αυξάνετε σταδιακά τον αριθμό των βημάτων και τον ρυθμό σας με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για το κινητό σας που μπορούν να σας ενημερώνουν πόσα βήματα κάνετε όταν περπατάτε, όπως και σε πόσες θερμίδες μεταφράζονται τα βήματα αυτά.

Πώς να κάψετε περισσότερες θερμίδες ενώ περπατάτε

Αν θέλετε να αυξήσετε τις θερμίδες που καίτε ενώ περπατάτε, υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν:

*Περπατήστε με πιο γρήγορο ρυθμό

*Περπατήστε σε λόφους ή γενικότερα σε πιο ανώμαλο έδαφος. Σε σύγκριση με το περπάτημα σε επίπεδη επιφάνεια, το περπάτημα σε ανώμαλο έδαφος αυξάνει την ποσότητα ενέργειας που καίτε

*Πάρτε τις σκάλες όποτε είναι δυνατόν. Ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας σκάλες αυξάνετε τα συνολικά σας βήματα

*Προσπαθήστε να περπατάτε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας: Βγείτε μια σύντομη βόλτα, παρκάρετε λίγο πιο μακριά από την δουλειά ή το σπίτι, σηκωθείτε και κάντε βήματα τριγύρω όταν μιλάτε στο τηλέφωνο

*Το να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ενώ περπατάτε μπορεί να αυξήσει την ένταση και να κάνει το περπάτημα πιο διασκεδαστικό

Το περπάτημα είναι πολύ καλή μορφή άσκησης γιατί βοηθά στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής σας υγείας. Η καθημερινή κίνηση μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εγκεφάλου, να δυναμώσει τα οστά και τους μύες και να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις ή ο διαβήτης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση του πόνου της αρθρίτιδας, στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης.

Πιθανότατα έχετε ακούσει τη συμβουλή να περπατάτε 10.000 βήματα την ημέρα. Αν και αυτός ο αριθμός ακούγεται συχνά, δεν είναι απόλυτος. Μελέτες τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες έχουν δείξει ότι είναι πιο σημαντικό να συνεχίζουμε να περπατάμε και να αυξάνουμε οργανικά την ένταση της γυμναστικής μας καθώς νιώθουμε το σώμα μας να γίνεται πιο δυνατό, ώστε να του προσφέρουμε την επιπλέον πρόκληση που χρειάζεται.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ