Πρέπει να ασκείτσε;

Η τακτική άσκηση καταπολεμά την κόπωση και αυξάνει την ενέργεια. Κάνει τις αρθρώσεις πιο ευλύγιστες και βελτιώνει τον ύπνο και τη διάθεση. Η άσκηση βοηθά τα άτομα με ινομυαλγία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Συζητήστε με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε. Ορισμένες ασκήσεις μπορεί να μην συνιστώνται για ασθενείς με ινομυαλγία.

Η άσκηση θα μειώσει τον πόνο

Η άσκηση θα σας κάνει να πονάτε περισσότερο; Κάποιου βαθμού  μυϊκός πόνος είναι συχνός μετά την άσκηση, στην αρχή. Αλλά τελικά η άσκηση θα ανακουφίσει τον πόνο της ινομυαλγίας- δεν θα τον επιδεινώσει. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές: Ανεβαίνετε σιγά-σιγά το επίπεδο της άσκησης. Κάντε μασάζ ή εφαρμόστε θερμότητα στους πονεμένους μυς πριν την άσκηση και εφαρμόστε κρύες κομπρέσες μετά.

Εξατομικεύστε το πρόγραμμα άσκησής σας

Τα άτομα με ινομυαλγία συχνά παραιτούνται από την άσκηση επειδή παγιδεύονται στον κύκλο "push-crash". Πιέζουν τον εαυτό τους, τραυματίζονται και μετά σταματούν. Για να αποφύγετε αυτόν τον κύκλο, συνεργαστείτε με τον γιατρό σας ή έναν φυσιοθεραπευτή για να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα στα μέτρα σας. Προγραμματίστε ημέρες ανάπαυσης. Το πιο σημαντικό, είναι να ακούσετε το σώμα σας.

Ξεκινήστε με αερόβια άσκηση

Τι είναι καλύτερο για τα συμπτώματα της ινομυαλγίας - αερόβια ή ασκήσεις χαλάρωσης; Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η αερόβια ήταν πολύ καλύτερη - ακόμη και σε άτομα με σοβαρή ινομυαλγία. Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα άσκησης με αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης, όπως το περπάτημα. Εάν το περπάτημα δημιουργεί υπερβολικό άγχος στους μυς ή τις αρθρώσεις σας, δοκιμάστε δραστηριότητες που δεν φέρουν βάρος, όπως το κολύμπι ή η ποδηλασία.

Περπάτημα

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του πόνου και της κόπωσης. Ξεκινήστε περπατώντας μόλις πέντε λεπτά την ημέρα και προσθέστε 30 δευτερόλεπτα ή ένα λεπτό κάθε μέρα, αν μπορείτε. Περπατήστε έως και 30 λεπτά έως μια ώρα, τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Εάν θέλετε μια πιο έντονη προπόνηση, δοκιμάστε να εναλλάσσετε το περπάτημα με αργό τζόκινγκ.

Γιόγκα

Δεν μπορείτε να βγείτε από το σπίτι; Κάντε γιόγκα. Ο συνδυασμός διατάσεων και διαλογισμού της γιόγκα φαίνεται να διευκολύνει τα πολλαπλά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του κακού ύπνου, του άγχους και της κατάθλιψης.

Κολυμπήστε

Η άσκηση στο νερό είναι ό,τι πρέπει για τις αρθρώσεις, χαλαρώνει τους μυς και σας επιτρέπει να έχετε μεγαλύτερο εύρος στην κίνησή σας. Εάν δεν μπορείτε να κολυμπήσετε, κάντε μαθήματα τα οποία θα σας επιτρέπουν να έχετε χαλαρό εύρος κίνησης. Το ζεστό νερό βοηθά να χαλαρώσουν οι μύες.

Ενισχύστε τους μυς σας

Τα άτομα με ινομυαλγία αποθαρρύνονται να κάνουν ενδυνάμωση. Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι είναι ασφαλής και χρήσιμη. Η ενδυνάμωση των μυών διευκολύνει τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως η το ανέβασμα της σκάλας και τις δουλειές του σπιτιού. Χρησιμοποιήστε ζώνες αντίστασης ή ελεύθερα βάρη.

Διατάσεις

Πολλοί άνθρωποι με ινομυαλγία δεν μπορούν να κινήσουν τις αρθρώσεις τους σε ικανοποιητικό επίπεδο. Οι ασκήσεις εύρους κίνησης μειώνουν την ακαμψία και διατηρούν τις αρθρώσεις εύκαμπτες. Ξεκινήστε με απλές κινήσεις, όπως περιστρέφοντας τα χέρια και τα πόδια σας ενώ κάθεστε σε μια καρέκλα. Ο γιατρός σας ή ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τις σωστές ασκήσεις για εσάς.

Κρατήστε το ηθικό σας ψηλά

Τα συμπτώματα μπορούν να μειώσουν τα κίνητρα. Για να μείνετε πιστοί στην άσκηση, ασκηθείτε με έναν φίλο ή με ανθρώπους που έχουν και εκείνοι ινομυαλγία. Θέστε μικρούς στόχους για τον εαυτό σας. Και όταν επιτύχετε τους στόχους σας, ανταμείψτε τον εαυτό σας με ένα μασάζ, μια ταινία ή επιπλέον χρόνο ανάγνωσης. Πάνω από όλα, σταθείτε στο γεγονός ότι αν επιμείνετε, θα νιώθετε πολύ καλύτερα μετά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΦ: 234 φάρμακα σε έλλειψη, 45 νοσοκομειακά, 6 σκιαγραφικά, 4 εμβόλια [κατάλογος]
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα