Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι ωφέλιμη για το σώμα και την ψυχή, αλλά για πολλούς είναι δύσκολο να παρακινηθούν αρκετά ώστε να κρατήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης ή να γυμνάζονται έντονα.

Δεν αγαπούν όλοι να περνούν ώρες στο γυμναστήριο και ορισμένοι δεν έχουν χρόνο. Ποια είναι η απάντηση; Η άσκηση HIIT.

Γιατί η άσκηση HIIT είναι το μέλλον

Μπορεί να έχετε ακούσει για το High-Intensity Interval Training  (HIIT), αλλά να μην το έχετε δοκιμάσει. Οι ασκήσεις HIIT περιστρέφονται γύρω από την ‘’ποιότητα έναντι της ποσότητας’’ και αποτελούνται από γρήγορα ξεσπάσματα υψηλής έντασης άσκηση, που στοχεύουν να σας κάνουν να ιδρώσετε πολύ και να καίτε θερμίδες σε σύντομο διάστημα.

Θετική επίδραση στον εγκέφαλο

Η τακτική άσκηση μπορεί να είναι πρόκληση και η άσκηση σε καθημερινή βάση μπορεί να φαίνεται αδύνατη. Όταν δοκιμάσετε την HIIT,  σύντομα θα δείτε τα σωματικά και ψυχικά της οφέλη. Μόλις 10 λεπτά την ημέρα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργία του εγκεφάλου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στο Neuropsychologia. Άνθρωποι που έκαναν αυτά τα έντονα δεκάλεπτο άσκησης βρίσκουν ότι έχει θετική επίδραση στην ψυχική τους υγεία και στην ευεξία.

Καίτε περισσότερο λίπος και θερμίδες σε λιγότερο χρόνο

Καθώς η άσκηση ΗIIT σκοπεύει να σας κάνει να ασκείστε όσο πιο σκληρά μπορείτε, αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας συνεχίζει να καίει λίπος τις επόμενες 24 ώρες από την άσκηση. Μόλις 10 λεπτά HIIT μπορούν επίσης να κάψουν περισσότερες θερμίδες από τρέξιμο μισής ώρας. Καθώς το σώμα συνεχίζει να καίει θερμίδας μετά την άσκηση, είναι η καλύτερη επιλογή για το κάψιμο λίπους.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης