Η κατανάλωση μιας κουταλιάς γιαούρτι σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Η πρόσληψη ενός κουταλιού γιαούρτι την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σχεδόν κατά ένα πέμπτο.
Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η ποσότητα γαλακτοκομικών που κατανάλωναν οι συμμετέχοντες δεν μείωνε τον κίνδυνο διαβήτη αλλά όταν οι ερευνητές εστίασαν σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως το γάλα και το τυρί, εντόπισαν τη σχέση μεταξύ του γιαουρτιού και του χαμηλότερου κινδύνου για διαβήτη τύπου 2.
Η έρευνα αποκάλυψε ότι η κατανάλωση 28 γρ. γιαουρτιού την ημέρα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο κατά 18%.
Ο καθηγητής Frank Hu, του Harvard School of Public Health, ανακάλυψε ότι η μεγαλύτερη πρόσληψη γιαουρτιού συνδεόταν με μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη 2, ενώ άλλα γαλακτοκομικά και η κατανάλωση πλήρων γαλακτοκομικών δεν έδειξε τη συγκεκριμένη σχέση.
Τα σταθερά ευρήματα για το γιαούρτι υποδεικνύουν ότι μπορεί να ενσωματωθεί σε υγιεινό πρόγραμμα διατροφής.
Πηγές:
Ξένος τύπος.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΣΑμεΑ: Δεκτό το αίτημα για συμπερίληψη των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία στο επίδομα στήριξης χωρίς ηλικιακό όριο
Μήπως παίρνουμε υπερβολικά πολλά συμπληρώματα βιταμινών;
ΙΣΠ: Εκπαίδευση στους δημοτικούς υπαλλήλους Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού