Νέα έρευνα αναφέρει ότι το κρέας είναι το ίδιο βλαβερό με τη ζάχαρη όσον αφορά την αυξημένη εμφάνιση περιστατικών παχυσαρκίας.
Σύμφωνα με ερευνητές του University of Adelaide, λιπαρά και υδατάνθρακες μπορούν να μας εφοδιάσουν με αρκετή ενέργεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας και χωνεύονται πιο γρήγορα από τις πρωτεΐνες- που σημαίνει ότι η ενέργεια που αποθηκεύεται στο κρέας χρησιμοποιείται αργότερα ή αν είναι περισσότερη από τις απαιτήσεις μας μετατρέπεται και αποθηκεύεται ως λίπος στο σώμα.
H αυξημένη διαθεσιμότητα κρέατος μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει σημαντικά στην εμφάνιση παχυσαρκίας παγκοσμίως.
Ο ερευνητής Wenpeng You, ανακάλυψε ότι η διαθεσιμότητα κρέατος θα μπορούσε να ευθύνεται για το 13% των ποσοστών παχυσαρκίας-ίδιο επίπεδο με τη ζάχαρη.
Αναφερόμενος στην έρευνά του, ο You δήλωσε ότι υπάρχει η άποψη ότι τα λιπαρά και οι υδατάνθρακες είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην παχυσαρκία.
Η έρευνα διαφέρει από προηγούμενες σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ κρέατος και παχυσαρκίας, που έχουν συνδέσει το περιεχόμενο του κρέατος σε λιπαρά με προβλήματα βάρους.
Σύμφωνα με τον You, η πρωτεΐνη στο κρέας είναι άμεσα υπεύθυνη.
Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο 18th International Conference on Nutrition and Food Sciences στη Ζυρίχη.
Πηγές:
18th International Conference on Nutrition and Food Sciences.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς φροντίζω κάθε τύπο δέρματος
Καρδιακή προσβολή: Οι β-αναστολείς συνδέονται με κατάθλιψη στη μετεγχειρητική φροντίδα
Δράμα: Κανένα ενδιαφέρον για 5 θέσεις παθολόγων, παρά το επίδομα άγονου