Έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά παίρνει η κόντρα της Μένης Μαλλιώρη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η τέως πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) υποχρεώθηκε σε παραίτηση, με την κατηγορία ότι υπήρξε 'μαύρη τρύπα' 8,5 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό.

Η κ. Μαλλιώρη παραιτήθηκε την Πέμπτη, ανακοινώνοντας ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της αρμόδιας υφυπουργού κ. Ζέττας Μακρή, θεωρώντας ότι υπήρξε συκοφαντική δυσφήμιση από την πλευρά της.

Την Παρασκευή, είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις της.

Παρέμβαση

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Μαριδάκης την εμπόδισε (φωτό), γεγονός το οποίο αποδόθηκε σε παρέμβαση της υφυπουργού.

Στην επεισοδιακή αυτή διαδικασία παρενέβη το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο ανακοινώθηκε ότι το έργο της κ. Μαλλιώρη στον ΟΚΑΝΑ είναι θετικό και πως '...η συμβολή της στον αγώνα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών ήταν πολύ σημαντική..'.

Από το ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι οι απαντήσεις που έδωσε η τέως πρόεδρος στις κατηγορίες της αρμόδιας υφυπουργού ήταν επαρκείς και οι επιθέσεις που εδέχθη αδικαιολόγητες και αβάσιμες. Η παραίτησή της έγινε για λόγους ευθιξίας της ίδιας.

Η παρακαταθήκη που αφήνει η κ. Μαλλιώρη θα πρέπει να συνεχιστεί'.

Η ίδια η κ. Μαλλιώρη σχολίασε ότι 'τέτοια συμπεριφορά δεν την έχω υποστεί ούτε στη χούντα. Κάποιοι επιθυμούν να σιωπήσω'.

Κάλεσε, δε, τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή να τη διαψεύσει, εάν τα όσα αναφέρει ο ίδιος για τον ΟΚΑΝΑ, δηλαδή ότι οι αυξήσεις μισθών κατά 182% στον Οργανισμό, αφορούν χρονικό διάστημα μετά το 2009.

Σημείωσε ότι το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ έχει υπαχθεί κανονικά στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, και έχει υποστεί και τις τρεις μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους.

Υπουργείο

Αναφερόμενη στο επεισόδιο με τον αντιπρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή ανακοίνωσε ότι 'ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, που αναπληρώνει την παραιτηθείσα πρόεδρο, ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία'.

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός και απάντησε ως εξής:

'Δεν είμαι δικαστής. Είμαι υπουργός. Έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες από την πλευρά της κ. υφυπουργού, η οποία έχει την αρμοδιότητα και την οποία περιβάλλω με απεριόριστη εμπιστοσύνη, οι οποίες έχουν πάει στα αρμόδια όργανα.

Η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη έγινε αποδεκτή, διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία'.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Yπογονιμότητα: Aντιμετωπίζεται με ασφάλεια και πρωτοποριακές τεχνικές
Π. Κατσαούνου: Δωρεάν φαρμακευτική αγωγή για τους 100 πρώτους που θα συμμετάσχουν στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Ευαγγελισμού
Ξεκίνησε κόντρα ΠΦΣ και ΣΕΙΒ