Σε πάροχο υγείας που θα επιλεγεί από το Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και την Τράπεζα Πειραιώς, θα ανατεθεί το μάνατζμεντ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, προκειμένου να μειωθεί ο ρυθμός δημιουργίας ελλειμμάτων, σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Υγείας, το Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εκπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Μνημόνιο, προβλέπει ακόμη την αποκατάσταση των προβλημάτων μισθοδοσίας του προσωπικού εντός του Απριλίου, ενδεχομένως ακόμη και για τη μισθοδοσία Μαρτίου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ύστερα από συνάντηση με το Δ.Σ. του Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, ανακοίνωσαν πως το συνεργασίας περιλαμβάνει:

1. Ομαλοποίηση της μισθοδοσίας από τον Απρίλιο 2014, με εκταμιεύσεις κατώτερες του ενός ακέραιου μισθού,
2. Ελαχιστοποίηση της παραγωγής χρέους με πληρότητα 150-180 κλίνες από το σύνολο των 460 κλινών συνολικά,
3. Γενικόλογες και διφορούμενες διατυπώσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας,
4. Κυβερνητικά νομοθετήματα - τοποτηρητές της τράπεζας για μισθολογικές εκταμιεύσεις και οικονομικό έλεγχο,
5. Αναζήτηση λειτουργού – διαχειριστή - χρηματοδότη ή νέου πλειοδοτικού διαγωνισμού τους προσεχείς δώδεκα μήνες.

Σημειώνοντας πως το μνημόνιο «δεν είναι καθόλου εύκολος δρόμος», οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για πρόθεση της διοίκησης για στοχευμένες απολύσεις, ζητούν την άμεση δημοσιοποίησή του, και καταγγέλλουν πως το μνημόνιο δεν δεσμεύεται για την εξόφληση των οφειλομένων μισθών, το ύψος τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα και υπενθυμίζουν πως παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 14 μήνες.

Α.ΠΑΠ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για πιο υγιεινή ζωή
Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς
Μητσοτάκης: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι ωφελούμενοι, στο πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού