Kαθώς μεγαλώνουμε, οι ρυτίδες που θα εμφανιστούν στο πρόσωπο είναι αναπόφευκτο γεγονός. Πριν από τις ρυτίδες την εμφάνισή τους κάνουν οι λεπτές γραμμές, συνήθως στην ηλικία των 30, και παρ’ όλο που είναι εντελώς φυσιολογικό, αν θέλουμε, υπάρχουν τρόποι να το αποτρέψουμε.

Η Δρ. Νίνα Μπαλ, ιδρυτής και ιατρός διευθυντής του Face Sculpting, εξηγεί τι είναι οι λεπτές γραμμές και πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνισή τους:

Τι είναι οι λεπτές γραμμές στο πρόσωπο;

Οι λεπτές γραμμές είναι μικρές και ρηχές γραμμές που εμφανίζονται στο πρόσωπο. Αυτό είναι συνήθως ένας πρώιμος δείκτης των πρώτων σημείων γήρανσης. Τείνουν να εμφανίζονται κυρίως γύρω από τα μάτια και το στόμα καθώς αυτές είναι οι περιοχές του προσώπου που χρησιμοποιούμε περισσότερο για να εκφραστούμε.

Οι λεπτές γραμμές μετατρέπονται σε ρυτίδες καθώς μεγαλώνετε - αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κολλαγόνο και η ελαστίνη κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σας αρχίζουν να διασπώνται. Οι ρυτίδες είναι συνήθως βαθύτερες και σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου.

Τι προκαλεί τις λεπτές γραμμές;

Οι γραμμές στους ιστούς προκαλούνται από τη φυσική καταστροφή του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα σε συνδυασμό με τη γήρανση και άλλους παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, ο τρόπος ζωής και το DNA.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε τις λεπτές γραμμές;

Μπορείτε να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση φροντίζοντας το δέρμα σας με τους ακόλουθους τρόπους:

  •  Αποφύγετε τον ήλιο και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία κάθε μέρα - ακόμα και το χειμώνα! Αυτό θα προστατεύσει το δέρμα σας από τις ακτίνες UV / UB και τους σκληρούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.
  • Χρησιμοποιήστε φαρμακευτικά προϊοντα περιποίηση επιδερμίδας με δραστικά συστατικά όπως η ρετινόλη και τα πεπτίδια.
  • Είναι επίσης σημαντικό κάνετε τακτικά κάποιες εξελιγμένες δερματικές θεραπείες όπως τοχημικό peeling, η μικροδερμοαπόξεση και οι θεραπείες λέιζερ - αυτοί οι τύποι θεραπείας θα βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος, αφαιρώντας το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη, έτσι ώστε νέο δέρμα να μπορεί να αναπτυχθεί στη θέση του.

Πώς μπορείτε να μειώσετε τις λεπτές γραμμές;

Είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε περιποίηση επιδερμίδας ιατρικής κατηγορίας με δραστικά συστατικά, χρησιμοποιώντας ρετινόλη δύο φορές την εβδομάδα και ορούς με βάση τα πεπτίδια, τα οποία θα βελτιώσουν την επιφάνεια και την υφή του δέρματος. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό και εάν χρησιμοποιείτε ένα ενεργό προϊόν βιταμίνης C κάτω από το αντηλιακό σας, θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη προστασία από τις επιζήμιες επιπτώσεις του ήλιου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή