Το μέγιστο δυνατό καθεστώς ελευθερίας για τους εμβολιασμένους, θα περιλαμβάνουν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο από τον υπουργό Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης θα δημοσιοποιήσει μία σειρά από δραστηριότητες (κυρίως στη διασκέδαση), στις οποίες θα μπορούν να μετέχουν κανονικά όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει από CoViD-19.

Χαρακτηριστική είναι σημερινή του δήλωση στον Real: "Μού τηλεφωνούσαν φίλοι μου, γνωστοί μου, συμφοιτητές μου από τη Θεσσαλονίκη και μού έλεγαν: δηλαδή, εμείς που έχουμε εμβολιαστεί, για ποιόν λόγο στους χώρους που είμαστε όλοι εμβολιασμένοι να μην έχουμε ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας";

Σύμφωνα με τον υπουργό, η φιλοσοφία των νέων μέτρων είναι πως - από τη στιγμή που είναι διαθέσιμο το εμβόλιο - θα πρέπει το πλαίσιο των δραστηριοτήτων των εμβολιασμένων να είναι όσο πιο κοντά στην κανονικότητα: "Οι ανακοινώσεις θα έχουν αυτή τη φιλοσοφία, εφόσον βέβαια εγκριθούν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων", διευκρίνισε.

Σημείωσε, πάντως, πως η κατάσταση είναι διαφορετική από πέρυσι: "Τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν ακόμη και στις 'κόκκινες' περιοχές, δεν είναι lockdown. Μπορεί οι πολίτες να έχουν περιορισμούς κινήσεων, στη μουσική, αλλά τα μέτρα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που είχαμε ζήσει", είπε.

Έσπευσε, πάντως, να καθησυχάσει σε σχέση με τον διχασμό των πολιτών. Ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

"Δεν χρειάζεται να διαχωρίσουμε τον κόσμο και να έχουμε εντάσεις. Κατά την άποψή μου, όχι τιμωρητικά, όταν θα δοθεί δυνατότητα στους εμβολιασμένους - εκεί που βρίσκονται μόνοι τους - να έχουν πολλά περισσότερα προνόμια. Θα αποτελέσει αυτό ένα κίνητρο, ειδικά στις νεότερες ηλίκίες 18 έως 30 ετών, που θέλουν να βγουν έξω, να ξαναζήσουν τη ζωή τους, να δουν ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική, η βασική εναλλακτική που έχουμε".

Σε σχέση με όσους φοβούνται τον εμβολιασμό και τις θεωρίες συνωμοσίας, επισήμανε: "προσπαθούμε να πείσουμε αυτόν που φοβάται, αλλά το ότι υπάρχει μία κατεύθυνση με πολιτικό πρόσημο ως προς τον αντιεμβολιασμό, που βασίζεται στη συνωμοσιολογία, είναι μία διάσταση που μάς προβληματίζει".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Όγκοι υπόφυσης: Η έγκαιρη χειρουργική επέμβαση σωτήρια για την όραση
Στο Ινστιτούτο Παστέρ 25 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
"Τελικά είμαστε απροστάτευτοι": Σε...τοίχο έπεσε καθηγητής για απάτη σε βάρος του