Ανάλυση στοιχείων έδειξε ότι από τον Απρίλιο 2020 έως τον Ιούλιο  2021, περισσότερα από 120.000 παιδιά κάτω των 18 ετών έχασαν κύριο φροντιστή τους (γονέα ή παππού που παρείχαν στέγη, βασικές ανάγκες και φροντίδα) και περίπου 22.000 δευτερεύοντα φροντιστή (παππούδες που παρείχαν στέγη αλλά όχι τις περισσότερες βασικές ανάγκες).

Η Susan Hillis, ερευνήτρια στο CDC δήλωσε ότι η ορφάνια που αντιμετωπίζουν παιδιά ως αποτέλεσμα της πανδημίας είναι μια κρυφή παγκόσμια πανδημία που αφορά και τις ΗΠΑ.

Γενικά, 1 στα 500 παιδιά στις ΗΠΑ έχουν ορφανέψει ή χάσει παππού ή γιαγιά φροντιστή λόγω της COVID-19, αναφέρει η έρευνα στο Pediatrics.

Πολιτείες με μεγάλο πληθυσμό –Καλιφόρνια, Τέξας και Νέα Υόρκη-είχαν τους υψηλότερους αριθμούς παιδιών που έχασαν κύριους φροντιστές λόγω COVID-19.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι όλοι- ιδιαίτερα τα παιδιά- θα νιώσουν τις σοβαρές άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτού του προβλήματος για γενεές. Η αντιμετώπιση της απώλειας που βιώνουν αυτά τα παιδιά θα πρέπει να είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες.

Η Alexandra Blenkinsop, του Imperial College, δήλωσε οτι το μέγεθος των νέων που επηρεάστηκαν είναι μια θλιβερή υπενθύμιση της φοβερής επίδρασης των προηγούμενων 18 μηνών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τελικά είμαστε απροστάτευτοι": Σε...τοίχο έπεσε καθηγητής για απάτη σε βάρος του
Χειρουργική θωρακικής αορτής
48 εμβόλια, περάστε για επαναξιολόγηση