Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008

Εμβολιασμοί…λογικής

Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς στο ΙΚΑ; Τα παράπονα των ασφαλισμένων είναι μεγάλα. Πολύωρη αναμονή, ταλαιπωρία και μετακινήσεις.

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008

Το ‘κίνημα’ της Θεσσαλονίκης

Παντιέρα σηκώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Μακεδονίας και της Θράκης.Διεκδικούν αναβάθμιση του ΕΣΥ, αντιδρώντας παράλληλα για τις ρυθμίσεις που ‘πέρασε’ πρόσφατα η κυβέρνηση με τον ασφαλιστικό Νόμο.

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008

Είναι πολλά τα λεφτά…

Δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει το εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.Σε λίγους μήνες, ακολούθησε και δεύτερο, το οποίο επέβαλε νέους όρους σε μία ‘παρθένα’, παγκόσμια αγορά.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008

Ηχηρή απουσία...

Χωρίς εκπροσώπηση έμεινε το υπουργείο Υγείας, στο μεγαλύτερο συνέδριο Γενικής Ιατρικής, που έγινε στην Κυλλήνη.Την κήρυξη της έναρξης του 20ού Συνεδρίου της Εταιρείας Γενικής Ιατρικής, επρόκειτο να κάνει την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Υγείας.

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008

Ασπιρίνες για τον πονοκέφαλο

Αργά συνειδητοποίησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον ‘πονοκέφαλο’ του νέου ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών.

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008

Αταξία γενικώς…

Ο υπουργός Υγείας διόρισε ως σύμβουλό του συνταξιούχο αστυνομικό. Δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό σε ποια θέματα θα 'συμβουλεύει' την πολιτική ηγεσία.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Επιλεκτική σφαγή αμνών…

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απομάκρυνση των διοικητών από τα νοσοκομεία Πρέβεζας, Καρδίτσας, Θήβας και Μολάων, καθώς και του υποδιοικητή του νοσοκομείου ‘Αμαλία Φλέμιγκ’.

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

Η 'κρύα' εκδίκηση

Το αίμα του πίσω, παίρνει ο δήμαρχος Αθηναίων…Πατάει, μάλιστα, σε δύο κρίσιμα θέματα για την κυβέρνηση. Τα δημοσιονομικά και το ασφαλιστικό.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008

Σταυρόλεξο...σε κάψουλες

‘Πονοκέφαλο’ φαίνεται να προκαλεί στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο η…έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης.Ο υπουργός Υγείας δέχεται μηνύματα από το οικονομικό επιτελείο και το υπουργείο Απασχόλησης, ότι η κατάργηση της ‘λίστας’ έχει αυξήσει δραματικά το κόστος της φαρμακευτικής περίθαλψης στα Ταμεία.

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Από την πίσω πόρτα...

Κλίμα μυστικοπάθειας επικράτησε χθες, μετά την εισαγωγή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΚΑΤ.Η διοίκηση και οι γιατροί του νοσοκομείου είχαν λάβει εντολή να μην αναφέρουν το παραμικρό για την κατάστασή του.