Την ένταξη μίας σειράς εξετάσεων στη ρύθμιση για καταβολή 1 έως 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό, ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων.

Σε επιστολή τους προς τον αρμόδιο διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του Οργανισμού επισημαίνουν τα εξής:

"Στην τελευταία αναφορά στην πρόσφατη ανακοίνωση για την είσπραξη 1 ευρώ και 3 ευρώ για κάθε παραπεμπτικό που αφορά βιοπαθολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις, δεν συμπεριλαμβάνονται εξετάσεις όπως το ηλεκτροκαρδιογράφημα, η δοκιμασία κοπώσεως, το holter ρυθμού και πιέσεως και το ηλεκτρομυογράφημα.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι το triplex καρδιάς και αορτής όπως επίσης το stress echo και το διοισοφάγειο υπερηχογράφημα συμπεριλαμβάνονται στις κατηγορίες των υπέρηχων και triplex που αμείβονται με 3 ευρώ.

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις πλην της χαμηλής κοστολόγησής τους δεν καλύπτουν ούτε το κόστος λειτουργίας, για το λόγο αυτό πρέπει να συμπεριληφθούν και στην αμοιβή των 3 ευρώ στις απεικονιστικές εξετάσεις, δεδομένου ότι και σε αυτές τις εξετάσεις γίνεται απεικόνιση λειτουργιών των ασθενών μέσω των μηχανημάτων που εκτελούνται.

Κατόπιν τούτου και χάρη της ισονομίας, παρακαλώ, όπως συμπεριληφθούν και αυτές στην αμοιβή των 3 ευρώ ανά εξέταση".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Η φαρμακευτική δαπάνη θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ
Εντοπίστηκε νέος βιοδείκτης για τη νόσο Alzheimer σε ασυμπτωματικά στάδια της νόσου [μελέτη]
Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Χρήσιμες, καθημερινές συμβουλές