Η ομάδα αυτή των ασθενειών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είπε, καθώς άλλες από αυτές παρουσιάζουν σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, όπως ο καρκίνος του νεφρού, και άλλες μεγάλη διασπορά και συχνότητα, προσβάλλοντας συνήθως νεότερες ηλικίες.
Χαρακτηριστικός είναι ο καρκίνος των όρχεων ο οποίος στις ηλικίες 20 – 40 αποτελεί την κύρια αιτία νεοπλασιών και την δεύτερη αιτία νεοπλασιών στις ηλικίες 15 – 19 μετά από την λευχαιμία.
Επίσης, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι σημαντικός από πλευράς συχνότητας της νόσου στον δυτικό κόσμο, αν σκεφθεί κανείς ότι υπάρχει συσχέτιση στο 50% των περιπτώσεων με το κάπνισμα.
Ο κ. Φιλίππου ανέφερε πάντως ότι η πρόοδος της επιστήμης στον τομέα των φαρμάκων έχει προσφέρει σημαντική αύξηση της επιβίωσης.
Αυτό μεταφράζεται σε μία πενταετή επιβίωση της τάξεως του 77% στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης και 95-97% στον καρκίνο του όρχεος. Η θνησιμότητα στον καρκίνο του προστάτη, επίσης, εξακολουθεί να παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Αυτό είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού φαρμακευτικών, χειρουργικών ή ακτινοθεραπευτικών προσεγγίσεων για τις οποίες θα πρέπει ο ασθενής να είναι ενημερωμένος.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΟΦ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μεγάλο ρόλο που διαδραματίζει ο συνοδός, που βρίσκεται πάντα δίπλα στον ασθενή ως ακούραστος βοηθός.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}