Επιστήμη & Ζωή

Τα πολλά κορεσμένα λιπαρά αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης στους άντρες

Γυναίκες που κατανάλωναν μονοκαόρεστα λιπαρά και φυτικά έλαια μείωσαν τον κίνδυνο κατά 27%.


Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022, 09:58

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Έρευνα του Maastricht University, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τη σχέση διατροφής και καρκίνου στην ουροδόχο κύστη.

Η έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από το World Cancer Research Fund, ανακάλυψε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κορεσμένων και ζωικών λιπαρών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης στους άντρες κατά 37%.

Γυναίκες που κατανάλωναν μονοκαόρεστα λιπαρά και φυτικά έλαια μείωσαν τον κίνδυνο κατά 27%.

Τα κορεσμένα λιπαρά περιέχονται σε τρόφιμα όπως λιπαρά μέρη κρέατος, λουκάνικα και πίτες, βούτυρο, τυρί, σοκολάτα, κέικ και γλυκά.

Η ερευνήτρια Dr Anke Wesselius, σχολίασε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η ποιότητα των λιπαρών που καταναλώνονται έχει επίδραση στην πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη και ότι οι άντρες θα μπορούσαν να έχουν όφελος από τη μείωση των επιπέδων των ζωικών λιπαρών στη διατροφή τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων