Συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου και φέτος είναι εστιασμένο στον κλινικό καρδιολόγο, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα της "κάθε μέρα κλινικής πράξης" και να ενημερώσει για νεότερες εξελίξεις όπως φάρμακα, συσκευές και στρατηγικές αντιμετώπισης, με εξαίρετους Έλληνες και ξένους ομιλητές.
"Το πρόγραμμα επίσης απευθύνεται σε άλλες παθολογικές ειδικότητες όπως γενικούς παθολόγους, γενικούς ιατρούς, νεφρολόγους, ενδοκρινολόγους, κτλ και βέβαια στους ειδικευόμενους καρδιολογίας και στους φοιτητές ιατρικής" επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου καθηγητής Παθολογίας-Καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος.
Συνοπτικά, σε 8 στρογγυλά τραπέζια και 7 διακεκριμένες διαλέξεις θα υπάρχει εκτενής αναφορά: Στις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής καρδιολογικής εταιρείας σχετικά με την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, της καρδιακής ανεπάρκειας, της βηματοδότησης και της πνευμονικής υπέρτασης.
Στον τομέα των αρρυθμιών θα υπάρξει εκτενής ανάλυση καθημερινών προβλημάτων όπως κολπική μαρμαρυγή, βηματοδότηση, αιφνίδιος θάνατος, κτλ. Στον τομέα της πρόληψης, θα αναλυθούν θέματα που έχουν να κάνουν με υπέρταση, λιπίδια και αντιθρομβωτικά-αντιπηκτικά φάρμακα.
Στον τομέα της απεικόνισης, η οποία κατέχει κομβικό ρόλο στην ειδικότητα της καρδιολογίας θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στις βαλβιδοπάθειες, στις συγγενείς καρδιοπάθειες και στην στεφανιαία νόσο.
Στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας θα αναλυθούν θέματα που αφορούν σε διαδερμική εμφύτευση βαλβίδων (χωρίς χειρουργείο), αγγειοπλαστική υψηλού κινδύνου και τη συνοδευτική φαρμακευτική αγωγή ασθενών. Στον τομέα της καρδιακής ανεπάρκειας θα αναλυθούν οι πλέον σύγχρονες φαρμακευτικές και μηχανικές θεραπείες.
Στον τομέα της στεφανιαίας νόσου θα αναλυθούν διεξοδικά σύγχρονα διλήμματα σχετικά με το ποιοι ασθενείς μας χρειάζονται απλά φαρμακευτική αγωγή, ποιοι αγγειοπλαστική και ποιοι αορτοστεφανιαία παράκαμψη. Θα υπάρξουν επίσης σημαντικές διαλέξεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, αυθεντίες στο πεδίο τους, που θα αφορούν στις αρρυθμίες, στις καρδιακές επεμβάσεις και στην COVID-19. Την τελευταία μέρα του συνεδρίου παραδοσιακά παρουσιάζονται δύσκολα και αμφιλεγόμενα περιστατικά ασθενών και συζητείται η αντιμετώπισή τους με διακεκριμένους Έλληνες καρδιοχειρουργούς.
Θα υπάρξει παράλληλη συνεδρία με θέματα επείγουσας καρδιολογίας για την οποία θα χρειαστεί προ-εγγραφή. Η συνεδρία αυτή απευθύνεται σε τελειόφοιτους της ιατρικής οι οποίοι πρόκειται να «ανοίξουν τα φτερά τους» ασκώντας για πρώτη φορά κλινική ιατρική στο αγροτικό τους, στους αγροτικούς ιατρούς, σε γενικούς ιατρούς και σε ειδικευόμενους καρδιολογίας.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν αρκετά Δορυφορικά Συμπόσια για την ενημέρωση των ιατρών σε τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με νεότερες θεραπείες στην καρδιολογία.
Στην εναρκτήριο τελετή θα υπάρξει τιμητική διάλεξη από τον απερχόμενο πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Ιωάννη Κανακάκη, με θέμα το «Δίκτυο πρωτογενούς αγγειοπλαστικής για ασθενείς με οξύ έμφραγμα στην Ελλάδα», δηλαδή για την επείγουσα αγγειοπλαστική στο έμφραγμα. Το δίκτυο στην περιοχή μας οργανώθηκε από το 2004 από τον καθηγητή κ. Δ. Αλεξόπουλο και λειτουργεί ανελλιπώς 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Η Οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποτελείται από:
Πρόεδρος: Νταβλούρος Π. Καθηγητής Παθολογίας-Καρδιολογίας
Αντιπρόεδρος: Τσίγκας Γ. Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας-Καρδιολογίας
Μέλη (αλφαβητικά): Αλμπάνης Γ. Δ/ντής ΕΣΥ, δ/ντής καρδιολογικής κλινικής ΓΝ Αγρινίου, Βλασσοπούλου Ν. Δ/ντρια ΕΣΥ ΠΓΝΠ, Γράψας Ν. Πανεπιστημιακός υπότροφος ΠΓΝΠ, Κότσαλος Α., καρδιολόγος εξωτερικός συνεργάτης, Κουτσογιάννης Ν. Δ/ντής ΕΣΥ, Λεβεντόπουλος Γ. Επ. Α ΕΣΥ, Μούλιας Α. Επ. Β ΕΣΥ, Πατσούρας Ν. Δ/ντής ΕΣΥ, Περπερής Α Επ. Α ΕΣΥ
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}