Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ο συνεχής θόρυβος της κυκλοφορίας αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και αγχωδών διαταραχών.
Σύμφωνα με τη μελέτη, εάν ο θόρυβος των δρόμων, των σιδηροδρόμων ή των αεροσκαφών αυξηθεί κατά δέκα ντεσιμπέλ, ο κίνδυνος εμφάνισης κατάθλιψης μπορεί να αυξηθεί έως και κατά τέσσερα, πέντε και έντεκα τοις εκατό.
Αυτό προκύπτει από μελέτη της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (UBA). Για τις αγχώδεις διαταραχές, ο κίνδυνος αυξάνεται έως και 3% (οδικός και σιδηροδρομικός θόρυβος) και 15% (αεροπορικός θόρυβος).
Σύμφωνα με την UBA, ο θόρυβος εξακολουθεί να υποτιμάται υπερβολικά ως κίνδυνος για την υγεία στη Γερμανία.
"Πολλοί άνθρωποι εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα ηχορύπανσης που βλάπτουν την υγεία τους και μειώνουν την ποιότητα ζωής τους. Το να κάνουμε τις πόλεις μας πιο ήσυχες και συνεπώς πιο ελκυστικές είναι επομένως ένα σημαντικό καθήκον για την επιστήμη και την πολιτική", απευθύνει έκκληση ο Dirk Messner, πρόεδρος της UBA.
Συγκεκριμένα, η UBA συνιστά την καθιέρωση της ταχύτητας 30 km/h ως κανονική ταχύτητα στις πόλεις και τη βελτίωση της προστασίας από τον θόρυβο τη νύχτα.
Στην περίπτωση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι δεν θα ξυπνούν πλέον από τα τρένα που περνούν. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να υπάρχει πλέον τακτική αεροπορική κυκλοφορία μεταξύ 10 μ.μ. και 6 π.μ. στα αεροδρόμια με πυκνό πληθυσμό.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Υπουργείο Υγείας, ο θόρυβος γενικά δεν βλάπτει άμεσα την ακοή, αλλά ο επίμονος κυκλοφοριακός θόρυβος ειδικότερα μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες στρεσογόνες αντιδράσεις.
Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο για μια σειρά από βλάβες στην υγεία - συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών του ύπνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}