Κατά 67% ακριβότεροι ήταν οι εργολάβοι καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στο "Δρομοκαΐτειο" και για τον λόγο αυτό έχασαν στις προσφυγές που έκαναν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ζητώντας ανανέωση συμβάσεων για το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, οι εργολάβοι κόστιζαν ετησίως 889.526 ευρώ περισσότερα από ό,τι οι συμβασιούχοι.
Όπως σημειώνει, το "Δρομοκαΐτειο" είναι το πρώτο νοσοκομείο που τούς απομάκρυνε το 2015. Οι 50 καθαρίστριες που απασχολούνταν από αυτούς, παρέμειναν στο νοσοκομείο και έκτοτε ανανενώνονται οι συμβάσεις τους.
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί επιτακτικά την ανανέωση των συμβάσεων και δεν αποδέχεται τη λύση του υπουργού Υγείας.
Όπως αναφέρει, οι καθαρίστριες με τον εργολάβο υπέγραφαν σύμβαση για 4 ώρες εργασίας και δούλευαν 8 ώρες την ημέρα, χωρίς ρεπό και άδειες, ενώ υπέγραφαν για μισθό 700 ευρώ και λάμβαναν 400 ευρώ.
Οι καθαρίστριες διεκδίκησαν δικαστικά τα νόμιμα χρήματα των μισθών τους και κέρδισαν πάνω από 10.000 ευρώ ως αποζημίωση η οποία καταβλήθηκε από τους εργολάβους με την απειλή κατασχέσεων και τη μη δυνατότητα συμμετοχής τους σε νέους διαγωνισμούς.
Εκδόθηκαν αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τις οποίες κρίθηκαν νόμιμες οι παρατάσεις των συμβάσεων άνω της διετίας για τις καθαρίστριες.
Το Δρομοκαίτειο εξοικονομεί πάνω από 889.526 χιλιάδες ευρώ το χρόνο με την εκδίωξη των εργολάβων.
Οι 50 συμβασιούχες καθαρίστριες εργάζονται περισσότερες ώρες με τη θέλησή τους, καλύπτουν την αποχώρηση 20 και πλέον καθαριστριών. Τους οφείλονται, όμως, περισσότερα από 100 ρεπό στη καθεμία.
Όπως αναφέρει, οι εργολάβοι πήγαν την ΠΟΕΔΗΝ στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου έχασαν τις υποθέσεις, διότι αποδείχθηκε πως είναι πολύ πιο ακριβοί.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}