Στα 39.760.128 ευρώ θα ανέλθει το κόστος για τον κλινικό έλεγχο του ΕΟΠΥΥ σε πραγματικό χρόνο.
Το έργο θα ανατεθεί σε ιδιωτικούς ελεγκτικούς φορείς, οι οποίοι θα παρακολουθούν τη συμμόρφωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του Οργανισμού, με τους όρους του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών (ΕΚΠΥ), των ευρωπαϊκών κανονισμών και των συμβάσεων των παροχών Υγείας και τις παραδοχές της διεθνούς ιατρικής πρακτικής και δεοντολογίας.
Το κόστος του εγχειρήματος εγκρίθηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας και θα διαμορφωθεί ως εξής:16.566.720 ευρώ το 2025, 19.800.064 ευρώ το 2026 και 3.313.344 ευρώ το 2027.
Θα αφορά έλεγχο νοσηλειών σε ιδιωτικές κλινικές (660.000 ετησίως) και σε κέντρα αποκατάστασης κλειστής νοσηλείας (9.600 ετησίως).
Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα, ο ιδιωτικός ελεγκτικός φορέας θα συστήσει ηλεκτρονικό φάκελο αποζημίωσης, ο οποίος θα λειτουργεί στα πληροφοριακά συστήματα του ΕΟΠΥΥ και θα περιέχει κάθε αναγκαίο στοιχείο τεκμηρίωσης του ελέγχου.
Το τελικό πόρισμα του ιδιωτικού ελεγκτικού φορέα ανά περιστατικό θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στον ΕΟΠΥΥ και θα αποτελεί προϋπόθεση για την αποζημίωση.
Στόχος της ρύθμισης είναι, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, είναι να περιοριστούν οι δαπάνες υγείας και η εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό και να υπάρξει αύξηση του επιπέδου εμπιστοσύνης των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας.
Ο κλινικός και διοικητικός έλεγχος θα διεξάγονται κατά έναρξη και κατά διάρκεια λήψης των παροχών Υγείας.
Τυχόν διαφωνίες για τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος θα επιλύονται ενώπιον πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών, οποία αποτελείται
από έναν γιατρό εκπρόσωπο του ιδιωτικού ελεγκτικού φορέα και έναν γιατρό εκπρόσωπο του εκάστοτε παρόχου υπηρεσιών Υγείας.
Το αποτέλεσμα του πορίσματος θα είναι δεσμευτικό για τον ΕΟΠΥΥ.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}