Σχετικά με το πότε άνθρωποι με βλάβη στις βαλβίδες της καρδιάς, οι οποίοι δεν έχουν συμπτώματα θα πρέπει να υποβληθούν σε εγχείρηση, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι θα ήταν καλύτερο να προχωρούσαν σε αντικατάσταση των βαλβίδων νωρίς, με ελάχιστα επεμβατική μέθοδο.
Τα αποτελέσματα στο New England Journal of Medicine, θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η σοβαρή στένωση αορτής. Εως τώρα πολλοί γιατροί προτιμούν την προσέγγιση παρακολούθησης και αναμονής.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η αντικατάσταση των καρδιακών βαλβίδων πριν την εμφάνιση παρενεργειών ή συμπτωμάτων μείωνε κατά το ήμισυ τον κίνδυνο νοσηλείας για καρδιακά προβλήματα για τουλάχιστον 2 χρόνια, έδειξε η δοκιμή.
Απεβίωσε το 8,4% των ασθενών που υποβλήθηκαν νωρίς σε εγχείρηση και το 9,2% των ασθενών που βρίσκονταν υπο κλινική επιτήρηση, ενώ εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη το 4,2% και 6,7% αντίστοιχα και ανάγκη νοσηλείας για καρδιαγγειακά αίτια είχε το 20,9% και το 41,7%, αντίστοιχα.
Οι ερευνητές κατέληξαν στην έρευνα, ότι σε ασθενείς με ασυμπτωματική σοβαρή στένωση αορτής, στρατηγική εγχείρησης νωρίς ήταν ανώτερη της κλινικής επιτήρησης όσον αφορά τη μείωση της θνητότητας, των εγκεφαλικών επεισοδίων ή της μη προγραμματισμένης νοσηλείας για καρδιαγγειακά αίτια.
Επίσης οι περισσότεροι ασθενείς που ακολούθησαν πιο συντηρητική αγωγή κατέληξαν να χρειάζονται εγχείρηση ούτως η άλλως.
Περίπου το 70% αυτών εμφάνισε συμπτώματα και χρειάστηκε να προχωρήσει σε αντικατάσταση βαλβίδων εντός 2 ετών, κάτι που υποδεικνύει ότι η πάθηση επιδεινώνεται πιο γρήγορα από ότι εκτιμάτο.
Ο καθηγητής Dr. Gregg Stone, του Mount Sinai, που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, δήλωσε στους New York Times ότι μπορεί ενδεχομένως κάποιος να προλάβει τουλάχιστον την εξέλιξη και ίσως να βελτιώσει το αποτέλεσμα στον ασθενή αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα πιο νωρίς και ότι το εύρημα θα έχει σημαντική επίδραση στην πρακτική.
Για τις ανάγκες της έρευνας, ο Dr. Philippe Généreux, του Morristown Medical Center στο Νιου Τζέρσεϋ, επέλεξε 900 ανθρώπους με σοβαρή στένωση αορτής που ακόμα μπορούσαν να περάσουν από τάπητα κοπώσεως.
Οι μισοί επιλέχτηκαν τυχαία να υποβληθούν νωρίς σε εγχείρηση και οι υπόλοιποι έλαβαν τη συνήθη αγωγή, της παρακολούθησης και αναμονής.
Περισσότεροι από 2 στους 5 ασθενείς που τηρούσαν στάση αναμονής κατέληξαν να νοσηλευτούν απρόσμενα με καρδιακά προβλήματα έναντι μόνο 1 στους 5 όσων χειρουργήθηκαν.
Οι γιατροί δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες για την ανθεκτικότητα αντικατάστασης βαλβίδων και την καλύτερη προσέγγιση σε νεότερους ασθενείς. Σημείωσαν ότι οι καρδιολόγοι θα συζητούν διαφορετικά τώρα με τους ασθενείς
Ο επεμβατικός καρδιολόγος Dr. Toby Rogers, του MedStar Washington Hospital Center, δήλωσε στους Times ότι με το να προχωρήσει κάποιος νωρίτερα αποφεύγει το να συμβούν δυσάρεστα πράγματα, ιδιαίτερα την εισαγωγή στο νοσοκομείο.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}