Στην επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών φαρμάκων γίνεται προσπάθεια εξισορρόπησης των προϋπολογισμών.
Αυτό ανέφερε την Πέμπτη η Βασιλική Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου, μη εκτελεστική πρόεδρος ΕΟΠΥΥ και πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας.
Έκανε επίσης λόγο για προσπάθεια εξορθολογισμού της χρήσης συγκεκριμένων φαρμάκων, με στόχο να υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο σε νέα φάρμακα που έρχονται για να αυξήσουν το προσδόκιμο επιβίωσης, ακόμα και να φέρουν πλήρη ίαση, χωρίς να επιβαρύνεται η αγορά.
Όπως πρόσθεσε, το σύστημα με τις δύο επιτροπές αξιολόγησης και διαπραγμέτευσης φαρμάκων, παρότι είναι πρωτόλειο ενός Οργανισμού αξιολόγησης τεχνολογιών Υγείας, έχει κάνει σημαντική πρόοδο, καθώς μέχρι πριν από τρία χρόνια υπήρχε σημαντική καθυστέρηση στις διαδικασίες, οι οποίες τώρα κυλούν σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αεροαλλεργιογόνα και αλλεργικά νοσήματα του αναπνευστικού στα παιδιά
Να ρωτήσω το ChatGPT ή τον γιατρό μου; Μύθοι και αλήθειες
Πόνος: Οι καλύτερες στάσεις ύπνου