Διατροφή

Μπακαλιάρος σουβλάκι

Μια συνταγή που βοηθά στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013

Κολυβίρας-Τζιβανιώτης Στέλιος
Διαιτολόγος Διατροφολόγος

(Πιάτο 4 ατόμων, Προετοιμασία 10΄- Ψήσιμο 15΄)

4 φιλέτα μπακαλιάρου
8 μικρά ντοματάκια
1 πιπεριά
2 κ.γλυκού αρωματικά βότανα
Αλάτι - Πιπέρι.

Παρασκευή

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240ο C. Πλένετε την πιπεριά και τα ντοματάκια. Ανοίγετε και αφαιρείτε από το εσωτερικό της πιπεριάς τους σπόρους και τις ίνες και την κόβετε σε κύβους. Κόβετε τα φιλέτα του ψαριού σε μεγάλους κύβους. Τα περνάτε σε καλαμάκια εναλλάσσοντας με κομματάκια πιπεριάς και ντοματάκια. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με αρωματικά βότανα και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά.

Καταπολέμηση της χοληστερίνης: Τα Ω3 και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα του μπακαλιάρου, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου, οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες καθώς το ισχυρό αντιοξειδωτικό «λυκοπένιο» που εμπεριέχονται στα ντοματάκια και την πιπεριά βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων