Διατροφή

Κέικ καρότου με νιφάδες βρώμης

Θα χρειαστείτε μαργαρίνη soft, καστανή ζάχαρη, αυγά, κανέλα, κάρδαμο, καρότα τριμμένα, λεμόνι, αλεύρι, βρώμη και baking powder.

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011

Ξένος Κωνσταντίνος
Κλινικός Διαιτολόγος MSc

Υλικά

250 γρ. μαργαρίνη soft
300 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά χτυπημένα
2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη
¾ κουταλάκια κάρδαμο σκόνη
2 πρέζες αλάτι
250 γρ. καρότα τριμμένα
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
230 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

120 γρ. νιφάδες βρώμης
2 ½ κουταλάκια baking powder.

Εκτέλεση

Χτυπάτε σε μπολ τη μαργαρίνη ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη εξακολουθώντας το χτύπημα, ώσπου να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Ρίχνετε στο μπολ τα αυγά, τα μυρωδικά, το αλάτι, τα καρότα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder και τα ρίχνετε στο αρχικό μπολ.

Ρίχνετε το μίγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Το ψήνετε 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων