Αποτελεσματικά αντιμετωπίζονται πλέον όλες οι κήλες του κοιλιακού τοιχώματος με τις σύγχρονες μεθόδους της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, που προσφέρουν ατραυματική και ανώδυνη λύση, χωρίς ουλές και με άμεση ανάρρωση.
Η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης, έχει άριστα αποτελέσματα, όσον αφορά στην απουσία μετεγχειρητικού πόνου και τραύματος και νοσηλεία μικρότερη από 24ωρο. Η δε επάνοδος στην εργασία και τις δραστηριότητες του ασθενούς είναι ταχύτερη σε σχέση με την κλασική ‘ανοικτή’ επέμβαση.
Η επισήμανση αυτή έγινε στην επιστημονική ομιλία που διοργάνωσε το νέο Κέντρο Λαπαροσκοπικής Αντιμετώπισης Κήλης του ΛΗΤΩ, με θέμα ‘Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση κήλης του κοιλιακού τοιχώματος’. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και ο Δρ.
Νικόλαος Νικητέας, Γενικός Χειρουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Περισσότερες από 20 εκατομμύρια επεμβάσεις κήλης γίνονται παγκοσμίως ανά έτος, καθιστώντας την έτσι μία από τις πιο συχνές χειρουργικές πράξεις, με μεγαλύτερη συχνότητα από 8 έως 20 φορές περισσότερο στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες, αναλόγως του είδους της κήλης.
Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Κέντρου Λαπαροσκοπικής Αντιμετώπισης Κήλης του ΛΗΤΩ, γενικός χειρουργός κ. Γεώργιος Σάμπαλης ‘Με τη μέθοδο αυτή, μπορούν να αντιμετωπιστούν σήμερα, όλες οι κήλες του κοιλιακού τοιχώματος, όπως η βουβωνοκήλη είτε μονόπλευρη είτε και αμφοτερόπλευρη, η μηροκήλη, η ομφαλοκήλη, η κοιλιοκήλη, καθώς και οι μετεγχειρητικές κήλες.
Η λαπαροσκοπική μεθοδος ενδείκνυται και στα δυο φύλα, και μπορεί να εφαρμοσθεί και σε κάθε είδους υποτροπή της κήλης, μειώνοντας τα ποσοστά επανεμφανίσεως και επιπλοκών. Ειδικά η μέθοδος TEP (Τotally Extra Peritoneal), που εφαρμόζεται στην πλέον συχνή κήλη όπως είναι η βουβωνοκήλη, διενεργείται στον ανατομικό προπεριτοναϊκό – εξωκοιλιακό χώρο, με αποτέλεσμα να μένουν ανέπαφα τα σπλάχνα, και να τοποθετείται πλέγμα στον χώρο που δημιουργείται η κήλη, χωρίς αυτό να έρχεται σε επαφή με τα εσωτερικά όργανα.
H μέθοδος εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και στο σύνδρομο κοιλιακών, την επονομαζόμενη ‘κήλη των αθλητών’’.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΛΗΤΩ, κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι ‘η Kλινική μας, μετά την επιτυχημένη λειτουργία του πρωτοποριακού Τμήματος Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, προχώρησε στη δημιουργία του Κέντρου Λαπαροσκοπικής Αντιμετώπισης της Κήλης, με στόχο τη θεραπεία κάθε είδους κήλης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Το ΛΗΤΩ ως Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο, αναπτύσσει εξειδικευμένα τμήματα, πάντοτε προς όφελος της γυναίκας, του άνδρα και της οικογένειας’.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}