Θέλετε να χάσετε βάρος; Τότε επιλέξτε αμύγδαλα αντί για μάφιν ή άλλα σνακ με πολλούς υδατάνθρακες.
Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές η ένταξη αμύγδαλων στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λίπους στην κοιλιά, που είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακή νόσο.
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωσή 42 γραμμαρίων αμύγδαλων καθημερινά ως μέρος υγιεινής διατροφής μειώνει το λίπος στην κοιλιά και βελτιώνει παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια.
Η ερευνήτρια, Claire Berryman, του Pennsylvania State University, δήλωσε ότι η έρευνα ανακάλυψε ότι η αντικατάσταση σνακ πολλών θερμίδων, με αμύγδαλα, βελτίωσε πολλούς παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, ενώ νέο εύρημα είναι ότι μειώνεται και το κοιλιακό λίπος. Πρόσθεσε ότι η επιλογή των αμύγδαλων ως σνακ μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί απλό τρόπο που βοηθά στην καταπολέμηση της έναρξης μεταβολικών και καρδιαγγειακών νόσων.
Η έρευνα διήρκεσε 12 εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε σε 52 υπέρβαρους ενήλικες με υψηλή χοληστερόλη.
Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν παρόμοια διατροφή κατά της χοληστερόλης. Επιπλέον, στη μια ομάδα δόθηκε σνακ 42 γραμμαρίων ανάλατων αμύγδαλων καθημερινά, ενώ η άλλη έλαβε μάφιν μπανάνα που περιείχε ίδιο αριθμό θερμίδων.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η διατροφή που περιέχει σνακ αμύγδαλων σε σύγκριση με μάφιν μειώνει το κοιλιακό λίπος, την ολική χοληστερόλη, τη χοληστερόλη LDL και άλλα λιπίδια. Επιπλέον, η διατροφή με μάφιν μειώνει τη χοληστερόλη HDL περισσότερο από τα αμύγδαλα.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Journal of the American Heart Association.’’
Πηγές:
‘’Journal of the American Heart Association.’’
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}