Επιστήμη & Ζωή

Ανάλατος ντοματοχυμός ενδεχομένως μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

H κατανάλωση ανάλατου ντοματοχυμού μείωσε την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη LDL σε Ιάπωνες συμμετέχοντες σε έρευνα, οι οποίοι κινδύνευαν από καρδιαγγειακή νόσο.

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019, 19:10

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Food Science & Nutrition, αναφέρθηκε ότι η κατανάλωση ανάλατου ντοματοχυμού μείωσε την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη  LDL σε Ιάπωνες ενήλικες που κινδύνευαν από καρδιαγγειακή νόσο.

Στην έρευνα, δόθηκε σε 184 άντρες και 297 γυναίκες όση ποσότητα χυμού ήθελαν, για ένα χρόνο.

Στο τέλος της έρευνας, η αρτηριακή πίεση σε 94 συμμετέχοντες που δεν ακολουθούσαν αγωγή για προϋπέρταση ή υπέρταση μειώθηκε σημαντικά.

Η συστολική πίεση μειώθηκε από 141.2 κατά μέσον όρο σε 137.0 mmHg, και η διαστολική από 83.3 σε 80.9 mmHg.

Επίπεδα LDL χοληστερόλης σε 125 ανθρώπους με υψηλή χοληστερόλη μειωθήκαν από 155.0 κατά μέσον όρο σε 149.9 mg/dL.

Αυτά τα οφέλη ήταν παρόμοια σε άντρες και γυναίκες καθώς και σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Πηγές:
Food Science & Nutrition.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων