Τα μέλη του ΠΣΦ ενημέρωσαν τα στελέχη του Υπουργείου για τη νομοθεσία που διέπει το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή στην Ελλάδα και την διασύνδεσή της και εφαρμογή της στις ιαματικές μονάδες της επικράτειας. Ταυτόχρονα, έγινε ενημέρωση για τον κίνδυνο εμφάνισης φαινομένων αντιποίησης του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος στις παραπάνω δομές εν αγνοία του Υπουργείου, καθώς και της ευθύνης του Υπουργείου για έγκαιρη αποτροπή ανάλογων φαινομένων με προληπτικές πολιτικές.
Για το θέμα του ιαματικού τουρισμού και την παρουσία των φυσικοθεραπευτών στις σχετικές δομές έχουν γίνει πολλές συναντήσεις και διαβουλεύσεις εκ μέρους του Π.Σ.Φ., τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, όσο και με τη συμμετοχή στην ομάδα εργασίας για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού, που έχει συστήσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Το θέμα έχει σχέση τόσο με τα εργασιακά (θέσεις εργασίας) όσο και με τα επιστημονικά (αντιποίηση) δικαιώματα των φυσικοθεραπευτών και βρίσκεται στη κορυφή των διεκδικήσεων του Π.Σ.Φ.
Τα στελέχη του Υπουργείου ζήτησαν να υπάρξει συνεργασία με τον Π.Σ.Φ. για τα σημεία που χρειάζονται παρέμβαση και ζήτησαν από το Σύλλογο την κατάθεση σχετικής πρότασης, η οποία θα κατατεθεί σε άμεσο χρόνο.
Εκ μέρους του Π.Σ.Φ. παρευρέθηκαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Μαρμαράς, η εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Επιτροπή Ιαματικού Τουρισμού του Υπουργείου, Μιμή Μαρσέλλου και ο νομικός σύμβουλος του Π.Σ.Φ., Αλέξης Παραράς.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}