Κινητικότητα έχει φέρει στο φάρμακο η επιδιωκόμενη αναμόρφωση των προϋπολογισμών Μέχρι το Μάρτιο έρχεται στην Ελλάδα το πρώτο βιολογικό προϊόν παγκοσμίως για την αρθρίτιδα από ελληνική εταιρεία
Η σταδιακή αναμόρφωση των ορίων των κλειστών προϋπολογισμών με βάση την προβλεπόμενη αύξηση του ΑΕΠ - για το 2019 - υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σε πρόσφατο συνέδριο - έχει προκαλέσει την αναμενόμενη κινητικότητα στο χώρο του φαρμάκου. Στο οποίο ακούγεται ότι πρόκειται να κατευθυνθεί και το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης.
Στο πλαίσιο αυτό, αν και μέσω θέρους, οι διαπραγματεύσεις για τα νέα σκευάσματα που πρόκειται να έρθουν στην ελληνική αγορά καλά κρατούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα σκευάσματα που έχουν συμφωνηθεί να εμφανιστούν τους πρώτους μήνες από την επόμενη χρονιά στην ελληνική αγορά και όσο μπορούμε να γνωρίζουμε αφορούν την αρθρίτιδα, τον διαβήτη και διάφορες μορφές καρκίνου. Οι πηγές μας υποστηρίζουν ότι στις αρχές της νέας χρονιάς, ελληνική εταιρεία πρόκειται να κυκλοφορήσει στην εσωτερική αγορά το μοναδικό βιολογικό γενόσημο φάρμακο που υπάρχει παγκοσμίως για την αρθρίτιδα.
Στο μεταξύ πολυεθνική που βρισκόταν σε συζητήσεις με εταιρεία από την Ασία προκειμένου να αναλάβει την αντιπροσωπεία καινοτόμου σκευάσματός της (αντιπηκτικού) στην Ελλάδα, τελικώς όπως αναφέρουν πηγές αποφασίστηκε εξαιτίας του υψηλού κόστους - και του τέλους εισόδου 25% - αντ΄αυτού να εισάγει δικά της φάρμακα για τον διαβήτη καθώς τα κόστη είναι διαχειρίσιμα αρχής γενομένης από του χρόνου.
Επέκταση του χαρτοφυλακίου των σκευασμάτων της που αφορούν τον καρκίνο αποφάσισε και άλλη πολυεθνική ξεκινώντας το 2019, με ένα νέο καινοτόμο φάρμακο για την λευχαιμία.
Την ίδια στιγμή, πηγές αναφέρουν, ότι όλες οι εταιρείες βρίσκονται σε διαδικασία ξεκαθαρίσματος του προϊοντικού τους χαρτοφυλακίου, στο πλαίσιο του οποίου συζητούν την πώληση ανενεργών φαρμάκων ή φαρμάκων που πλέον δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα (μιλάμε για φάρμακα χαμηλής τιμής και μεσαίου volume). Oσον αφορά τα ανενεργά φάρμακα παράγοντας από τον χώρο των φαρμακαποθηκών μας ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 5.100 σκευάσματα, τα οποία αν και έχουν πάρει έγκριση δεν κυκλοφορούν λόγω της πολύ χαμηλής τρέχουσας τιμής τους
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}