Η υπομονή είναι μια αρετή που καλό θα ήταν να είχαμε όλοι μας. Το να είσαι ανυπόμονος μπορεί να σου προκαλέσει πολύ περιττό στρες, και τεράστιες απογοητεύσεις όταν (αναπόφευκτα, πολλές φορές) τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένεις. Γι’ αυτό και έχουμε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για να μάθεις να είσαι πιο υπομονετικός.
Καν’ το για το καλό σου.
Μάθε να αναγνωρίζεις τι είναι αυτό που σε επηρεάζει
Η ανυπομονησία είναι κάτι που προκαλείται από τις καταστάσεις. Εσένα τι είναι αυτό που πιθανότατα θα σε κάνει να νιώσεις εκείνο το σφίξιμο στο στομάχι; Όταν αναγνωρίσεις την πηγή του κακού, τότε θα είναι πιο εύκολο να την ελέγχεις.
Αύξησε την αυτοπεποίθησή σου
Πολλές φορές, η αίσθηση ανυπομονησίας έχει να κάνει με την κακή εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση μάς κάνει να δρούμε πιο νευρικά, να αγχωνόμαστε και να μας πιάνει πανικός για το παραμικρό. Ενώ με λίγη παραπάνω σιγουριά, γνωρίζουμε τις ικανότητές μας, όπως και τα όριά μας, καλύτερα.
Άλλαξε οπτική γωνία
Η υπομονή έχει να κάνει και με το πώς αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου. Αν, για παράδειγμα, είσαι στην στάση του λεωφορείου και βλέπεις ότι αργεί πολύ να περάσει, μπορείς να κάνεις δύο πράγματα: να πανικοβληθείς και ν’ αρχίσεις να τρως τα νύχια σου, ή να περπατήσεις. Το πρώτο είναι στρες, το δεύτερο γυμναστική.
Άλλαξε και την συμπεριφορά σου
Σε γενικές γραμμές, οι ανυπόμονοι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν δεν ικανοποιηθεί η επιθυμία τους εκείνη τη στιγμή, θα χαλάσει κυριολεκτικά ο κόσμος. Και, όπως όλοι γνωρίζουμε, η τύχη του κόσμου ευτυχώς δεν κρίνεται από τις δικές μας επιθυμίες.
Τι μπορεί να πάει τόσο στραβά;
Άντε, εντάξει, αφού είσαι τόσο ανυπόμονος, ας δούμε τι θα γίνει αν όντως χαλάσει ο κόσμος. «Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην φάση που είμαι;» μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου. Και, αν σου φαίνεται αντι-παραγωγικό να κάνεις τέτοιες σκέψεις, όταν προσπαθείς να είσαι πιο ψύχραιμος και υπομονετικός, μη το βλέπεις έτσι. Με πολύ λίγη σκέψη (και λίγη ακόμα κριτική ικανότητα για το ξεδιάλεγμα) θα καταλάβεις αλήθεια ότι δεν τρέχει και τίποτα.
Ξεκίνα να εκτονώνεις το στρες σου αλλιώς
Αν είσαι μια μπάλα φτιαγμένη από στρες, δεν θα καταφέρεις ποτέ να απαλλαγείς από τις κακές σου συνήθειες – και η ανυπομονησία είναι σίγουρα μία από αυτές. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να διώχνεις από πάνω σου το στρες της καθημερινότητας, από το να κάνεις γυμναστική (νόμιζες δεν θα σου το λέγαμε;) μέχρι να αφιερώνεις κάθε μέρα ένα μισάωρο στον εαυτό σου, να κλείνεις το κινητό και να μην σκέφτεσαι τίποτα. Είναι κλισέ φράση αλλά, αλήθεια, πρέπει να μάθεις να χαλαρώνεις.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}