Σε πολλές περιπτώσεις, εναλλακτικές ή φυσικές θεραπείες χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματικές θεραπείες, που σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνονται μαζί με την παραδοσιακή θεραπεία, όχι αντί αυτής. Φαίνεται λογικό ότι μια αντιφλεγμονώδης διατροφή μπορεί να είναι ευεργετική για τους φλεγμονώδεις τύπους αρθρίτιδας, όπως η ψωριασική αρθρίτιδα.
Φαίνεται επίσης λογικό να συμπεριλαμβάνεται η άσκηση ώστε να διατηρούνται οι μύες και οι αρθρώσεις όσο το δυνατόν πιο υγιείς και δυνατοί, καθώς και θεραπείες σώματος-μυαλού (γιόγκα, tai chi, διαλογισμός, αρωματοθεραπεία) για τη μείωση του άγχους και του πόνου. Άλλες εναλλακτικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένου του βελονισμού, του μασάζ, μπορεί επίσης να θεωρηθούν ότι συμβάλλουν στη μείωση του πόνου και στη βελτίωση της κυκλοφορίας.
Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων. Πριν δοκιμάσετε ένα φυτικό φάρμακο για ψωριασική αρθρίτιδα ή ψωρίαση, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι μερικά βότανα που μπορείτε να εξετάσετε
Αλόη
Το τζελ από το φυτό αλόης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας και της κλιμάκωσης που σχετίζεται με την ψωρίαση. Κρέμες που περιέχουν 0,5% αλόη μπορούν να εφαρμοστούν στο δέρμα έως και τρεις φορές την ημέρα. Η αλόη σε μορφή δισκίου δεν συνιστάται και μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνη. Η αλόη περιέχει ένα μείγμα συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των ανθροκινινών, στεροειδών, σαπωνινών, βλενοπολυσακχαριτών και σαλικυλικού οξέος.
Καψαϊκίνη
Η καψαϊκίνη (το συστατικό που βρίσκεται στις πιπεριές τσίλι), όταν προστίθεται σε τοπικές αλοιφές και κρέμες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, της φλεγμονής, της ερυθρότητας που σχετίζονται με την ψωρίαση. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, η καψαϊκίνη αποκλείει τις νευρικές απολήξεις που μεταδίδουν τον πόνο.
Έλαιο τεϊόδεντρου
Το έλαιο τσαγιού, το οποίο προέρχεται από αυτόχθονο φυτό στην Αυστραλία, έχει χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον για την επούλωση τραυμάτων και των κνιδώσεων. Δεν έχει μελετηθεί για ψωρίαση. Οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν είναι προειδοποιημένοι ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί επειδή μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της φαγούρας του τριχωτού της κεφαλής που σχετίζεται με την ψωρίαση. Μπορεί να εφαρμοστεί στο κρανίο σας αρκετές φορές την εβδομάδα. Ορισμένοι χρήστες συστήνουν αραίωση 1: 1 για την πρόληψη της αίσθησης καψίματος, καθώς και το καλό ξέβγαλμα για την πρόληψη του ερεθισμού του δέρματος.
Άλατα νεκράς θάλασσας
Ένα ζεστό μπάνιο με άλατα Νεκράς Θάλασσας ή άλατα Epsom μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κνησμού που σχετίζεται με την ψωρίαση.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}