Στο φάρμακο κατά της CoViD, που θα ξεκινήσει να χορηγείται από αύριο, αναφέρθηκε την Κυριακή η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε πως θα βοηθήσει πολύ τις πρώτες 5 ημέρες. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι η χορήγησή του γίνεται πάντα έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό. Διευκρίνισε δε ότι υπάρχει επάρκεια, αλλά δεν μπορούν να το πάρουν όλοι για ιατρικούς λόγους.

Η κ. Παγώνη τόνισε πως είναι πρόωρο να μιλάμε για πιστοποιητικά και κατάργηση των μέτρων.

Επισήμανε ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι σε ένα ποσοστό 80%, ενώ το ίδιο ποσοστό ισχύει και για αυτούς που νοσηλεύουνται με κορωνοϊού στις απλές κλίνες. 

Όπως είπε, χθες στο νοσοκομείο της Πάτρας, δεν υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο σε ΜΕΘ, ενώ και στη σημερινή εφημερία, στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, υπάρχουν ελεύθερα μόνο 3 - 4 κρεβάτια.

"Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε", δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι "ο αριθμός των θανάτων ακόμη και μονοψήφιος να γίνει, είναι πολύς για μετά από δύο χρόνια πανδημίας".

Πηγές:
Σκάι

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση υπουργού Υγείας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Ανθυγιεινή  διατροφή του πατέρα συνδέεται με καρδιοπάθεια στην κόρη του [μελέτη]
Γιόγκα και διατάσεις κατά της ακράτειας στις γυναίκες [μελέτη]