Η κατανάλωση ροφημάτων με τεχνητά γλυκαντικά ενδεχομένως αυξάνει τον κίνδυνο μιας γυναίκας για ακράτεια ούρων, αναφέρει νέα έρευνα.
Η Nancy E. Ringel, του Yale School of Medicine στο New Haven,χρησιμοποίησε στοιχεία 80.388 γυναικών για να αξιολογήσει αν μεγαλύτερη πρόσληψη τέτοιων ροφημάτων συνδέεται με υψηλότερη εμφάνιση συμπτωμάτων ακράτειας.
Φάνηκε ότι οι μη προσαρμοσμένες πιθανότητες να αναφέρουν ακράτεια ήταν υψηλότερες σε γυναίκες που κατανάλωναν 1-6 μερίδες την εβδομάδα ή περισσότερες από ή ίσες με μια μερίδα την ημέρα έναντι καθόλου κατανάλωσης ή λιγότερης από μια μερίδα την εβδομάδα.
Σε σύγκριση με γυναίκες που δεν έπιναν ποτέ ροφήματα με τεχνητά γλυκαντικά ή που έπιναν λιγότερη από μια μερίδα την εβδομάδα, γυναίκες που κατανάλωναν μια ή περισσότερες μερίδες την ημέρα είχαν υψηλότερες πιθανότητες να αναφέρουν μεικτή ακράτεια ούρων. Οι ομάδες ήταν παρόμοιες όσον φορά το στρες ή την επείγουσα ανάγκη ούρησης.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Menopause.
Πηγές:
Menopause.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιο είδος ''χρόνου για τον εαυτό'' είναι πιο αναζωογονητικό ;
Κατάθλιψη και γιορτές: Στρατηγικές αντιμετώπισης
Πώς βοηθά ο χορός ανθρώπους με νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]