Oι γονιδιακές θεραπείες και η αυξανόμενη εστίαση στην εξατομικευμένη ιατρική αναμένεται να επιφέρουν επανάσταση στον τρόπο αντιμετώπισης της δρεπανοκυτταρικής νόσου (SCD). Το μέγεθός της εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 7,79 δισ. δολ. μέχρι το 2032, λέει η Global Market Insights Inc.
Η αγορά θεραπείας της δρεπανοκυτταρικής νόσου χωρίζεται σε φαρμακοθεραπεία, μετάγγιση αίματος και μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το τμήμα μεταμόσχευσης μυελού των οστών προβλέπεται ότι θα καταλαμβάνει σημαντικό μερίδιο στην αντιμετώπιση της νόσου μέχρι το 2032. Το BMT είναι η μόνη γνωστή θεραπεία για το SCD και η υιοθέτησή του αυξάνεται λόγω του αυξανόμενου αριθμού επιτυχημένων περιπτώσεων μεταμόσχευσης και προόδου στις τεχνικές που ακολουθούνται. Αυτά περιλαμβάνουν μη μυελοεκκαθαριστικά θεραπευτικά σχήματα και άλλες θεραπείες που έχουν αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας ενώ μειώνουν και τις επιπλοκές.
Στο μεταξύ, το μέγεθος της αγοράς θεραπείας δρεπανοκυτταρικής αναιμίας από το τμήμα της αιμοσφαιρίνης δρεπανοκυτταρικής νόσου C (HbSC) προβλέπεται να αυξηθεί με αξιοσημείωτο ρυθμό έως το 2032. Το HbSC είναι μια ηπιότερη μορφή αντιμετώπισης της νόσου όταν αυτή χαρακτηρίζεται από λιγότερο σοβαρά συμπτώματα και επιπλοκές.
Σημαντική άνοδο στα έσοδα της θεραπευτικής κατηγορίας αναμένεται να επέλθει και από τις εξειδικευμένες κλινικές που αντιμετωπίζουν την ασθένεια. Αυτές παρέχουν εξειδικευμένη φροντίδα σε ασθενείς με SCD, προσφέροντας ολοκληρωμένα σχέδια θεραπείας προσαρμοσμένα στις ατομικές ανάγκες τους. Προσφέρουν μια διεπιστημονική προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένων αιματολόγων, γενετικών συμβούλων, ειδικών διαχείρισης πόνου και κοινωνικών λειτουργών, για να διασφαλιστεί η ολιστική φροντίδα για τους ασθενείς με SCD.
'Οπως προβλέπεται, η Ευρώπη θα παραμείνει σημαντικός κόμβος ανάπτυξης για τη βιομηχανία.
Το μέγεθος της ευρωπαϊκής αγοράς θεραπείας της δρεπανοκυτταρικής νόσου αναμένεται να καταγράψει σημαντικά έσοδα έως το 2032, λόγω της αυξανόμενης επικράτησης της νόσου μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων και της ευρείας διαθεσιμότητας προηγμένων εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης. Η ευρωπαϊκή περιφέρεια έχει σημειώσει σημαντική αύξηση του επιπολασμού του SCD τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ζήτηση για αποτελεσματικές θεραπείες, αυξημένες επενδύσεις σε Ε&Α και αυξανόμενη υποστήριξη από κυβερνήσεις και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.
Στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά της θεραπείας της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας είναι οι Novartis AG, Pfizer Inc., Medunik USA Inc., Emmaus Medical Inc., Bluebird Bio, Inc., CRISPR Therapeutics, Bristol-Myers Squibb Company, Agios Pharmaceuticals, Editas Medicine Inc., και Vifor Pharma.
Αξίζει δε να επισημανθεί ότι πέρσι τον Οκτώβριο η Pfizer Inc. ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Global Blood Therapeutics, Inc, αποκτώντας ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο της SCD.
Πηγές:
https://www.globenewswire.com/news-release/2023/09/10/2740447/0/en/Sickle-Cell-Disease-Treatment-Market-to-hit-USD-7-79-billion-by-2032-says-Global-Market-Insights-Inc.html
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας
Goody's-Everest: Επέκταση στο εξωτερικό με 9 νέα σημεία έως το τέλος του 2024
Νέα εξαγορά από την οικογένεια Σκλαβενίτη