Αναταραχή έχει προκαλέσει η παραίτηση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας στο Βενιζέλειο Κρήτης, λίγες μέρες μετά τον ορισμό του στη θέση του διοικητή από τον υπουργό Υγείας.

Η παραίτηση σχετίζεται με τις μετακινήσεις παθολόγων του Βενιζελείου προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου για κάλυψη εφημεριών, κατάσταση για την οποία είχε εκφράσει την αντίθεσή του.

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε στον ορισμό νέου προσωρινού διοικητή, ενώ οργιάζουν οι φήμες για νέα παραίτηση: του υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Δημήτρη Αγαπίου, η οποία φέρεται να μην έχει γίνει αποδεκτή.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Αγαπίου δεν εμφανίστηκε χθες στο γραφείο του, γεγονός που φούντωσε τις φήμες.

Αν και είναι υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο υποδιοικητής φέρεται να έχει δεχθεί τηλεφώνημα από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δώσει λύσεις στο πρόβλημα με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου και πάλι παρουσιάζεται έλλειψη γιατρών.

Το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε ούτε στην παράδοση των τεσσάρων νέων ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας Ανωγείων, Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου, Χάρακα και Περάματος, αποτέλεσε ακόμη μια καλή αφορμή για συζήτηση περί παραίτησης. Άλλες πηγές αναφέρουν πως η παραίτησή του κ. Αγαπίου δεν έχει γίνει αποδεκτή.

Τους τελευταίους μήνες, παρατηρείται πρόβλημα με τη λειτουργία των χειρουργείων του Βενιζέλου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Στις 16 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη ο υπουργός Υγείας και την επόμενη ανακοίνωσε την αποπομπή της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Κατά την επίσκεψή του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε προαναγγείλει τότε προσλήψεις fast track για γιατρούς και νοσηλευτές και άμεση ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος με έκτακτες προσλήψεις γιατρών.

Είχε, επίσης, ανακοινώσει πως θα καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν και θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση τα χειρουργεία που πρέπει να γίνουν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Πηγές:
Υπουργείο Υγείας, Νέα Κρήτη, Creta Live

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι υδατάνθρακες χρειάζομαι μετά από μια προπόνηση
Παιδίατροι Β. Ελλάδας: Τελικές προετοιμασίες για την αποστολή στη Μαδαγασκάρη
Η MSD ανάμεσα στις 50 ηγέτιδες εταιρείες που αποτελούν πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα