Μετά από αίτηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, έγινε δεκτό το αίτημά του, να γίνει η απογραφή των ναρκωτικών για το έτος 2023, μέσα από την πλατφόρμα του Συλλόγου, μειώνοντας έτσι την ταλαιπωρία των φαρμακοποιών από την προσέλευσή τους στις Περιφέρειες.  

Ως εκ τούτου, η απογραφή των ναρκωτικών για το έτος 2023 θα πραγματοποιηθεί από την πλατφόρμα του ΦΣΑ με τους κωδικούς που διαθέτει ο κάθε φαρμακοποιός και το σχετικό αρχείο πρέπει να αποθηκευτεί μαζί με τα υπόλοιπα αρχεία που διατηρούν το φαρμακείο. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν μπορεί να γίνει καμία τροποποίηση. 
Η απογραφή για το 2023 πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 15/1/2024, ενώ η ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η οριστική υποβολή. 

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έχει αποστείλει ο Σύλλογος στα μέλη των οδηγών που δίνει, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι εξής: 

1) Να απογραφούν τα φάρμακα Κρατικού Μονοπωλίου, όπου στις περιπτώσεις συστεγασμένων φαρμακείων, ο κάθε φαρμακοποιός πρέπει να κάνει απογραφή στα δικά του σκευάσματα.Σε περίπτωση που το φαρμακείο έχει Υπεύθυνο φαρμακοποιό ορισμένο από την Περιφέρεια, η απογραφή θα γίνει από αυτόν.

2) Πρέπει να αποθηκευτεί η εκτύπωση της απογραφής του έτους, καθώς σε επικείμενο έλεγχο, θα ζητηθεί η εκτύπωση. Αλλιώς θα θεωρηθεί ότι δεν έχει γίνει απογραφή.

3) Θα αποσταλούν συγκεντρωτικά οι απογραφές από τον Σύλλογο στις αντίστοιχες Περιφερειακές ενότητες που ανήκει το κάθε φαρμακείο.

Προσοχή στα συστεγασμένα: 

Μόνο για τα φάρμακα Κρατικού Μονοπωλίου, όπου στα συστεγασμένα, ο κάθε αδειούχος φαρμακοποιός θα κάνει απογραφή τα δικά του φάρμακα και δίπλα πρέπει να αναφέρει το όνομά του. Π.χ. η μορφίνη, που αναφέρεται δύο φορές στην κατάσταση, μία που έχει το όνομα ενός φαρμακοποιού και δίπλα στο όνομα του άλλου του συστεγασμένου φαρμακείου. 
Ο κάθε φαρμακοποιός θα απογράψει τα φάρμακα του Κρατικού Μονοπωλίου (δηλαδή μορφίνη, πεθιδίνη κλπ) στην κάθε σειρά που αναφέρεται στο όνομά του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νεότερες Εξελίξεις στην αρθροσκόπηση ώμου
ΦΣΘ: Δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταθρό στη μνήμη θύματος των Τεμπών
175η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στους Φούρνους