Ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της με καινοτόμες θεραπείες, η Medison Pharma  ανέλαβε την αποκλειστικότητα της διανομής του cemiplimab που ανήκει στη Regeneron Ireland DAC, θυγατρική της Regeneron Pharmaceuticals, Inc. 

Το cemiplimab είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα  που ενδείκνυται για τη θεραπεία ορισμένων ασθενών με προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC), δερματικό ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα (CSCC) και μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC), καθώς και για προχωρημένο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Το cemiplimab αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. δολ. σε  καθαρές πωλήσεις προϊόντων παγκοσμίως το 2024, σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε η Regeneron στο συνέδριο της JP Morgan Healthcare.

Η Medison και η Regeneron θα συνεργαστούν με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και τις ρυθμιστικές αρχές για να διευκολύνουν την απρόσκοπτη μετάβαση των δραστηριοτήτων εμπορευματοποίησης του φαρμάκου στη Medison κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Το σκεύασμα έχει εγκριθεί επί του παρόντος από τις ρυθμιστικές αρχές 24 και πλέον κρατών, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) 

Πηγές:
https://www.medisonpharma.com/newsroom/medison-pharma-announces-agreement-with-regeneron-pharmaceuticals-to-commercialize-libtayo-cemiplimab-in-multiple-countries/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία: Απομακρύνονται συμβασιούχοι φύλαξης και καθαριότητας στον ΕΟΔΥ
Η AbbVie ενώνει δυνάμεις με τον Οργανισμό We4All
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη