Ενδιαφέρουσες αναφορές στα θέματα Ψυχικής Υγείας και στην ανάγκη να μπορούμε να μιλάμε, χωρίς να ντρεπόμαστε, για αυτά, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε μία συνέντευξη σε αυτοκίνητο εν κινήσει στον YouTuber Γιάννη Σαρακατσάνη, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως έχει ο ίδιος κάνει ψυχοθεραπεία:

"Έχω κάνει ψυχοθεραπεία και θεωρώ ότι όποιος έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στη ζωή του δεν θα πρέπει να ντρέπεται να λέει ότι - κατά καιρούς - μπορεί να αναζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού", σημείωσε, για να διευκρινίσει:

"Αν για κάτι χαίρομαι είναι ότι τα νέα παιδιά αντιμετωπίζουν την ανάγκη να ζητήσουν συμβουλές για την ψυχική τους υγεία με πολύ μεγαλύτερο θάρρος από ό,τι η προηγούμενη γενιά. Δεν είναι πια ταμπού να λες έχω θέμα και πρέπει να ζητήσω μία βοήθεια".

Χαρακτήρισε το δεδομένο αυτό ως πάρα πολύ σημαντικό, καθώς έχουμε θέματα ψυχικής υγείας, ειδικά στους εφήβους και στα νέα παιδιά.

"Τα νέα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν ακομπλεξάριστα την ιδέα ότι έχουν ένα θέμα και θα πάνε να μιλήσουν σε έναν ειδικό", τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, δουλειά της Πολιτείας είναι να παρέχει το πλαίσιο της υποστήριξης, είτε μιλάμε για έναν ψυχολόγο σε ένα σχολείο είτε μιλάμε για ειδικούς Ψυχικής Υγείας, ώστε να ξέρουν τα παιδιά ότι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια, όπως για το bullying.

"Έχουμε την πλατφόρμα για το bullying, αλλά από εκεί και πέρα τι γίνεται;", διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός: "Ποιος θα παράσχει βοήθεια στο παιδί και θα δώσει λύση στο παιδί που κάνει το bullying; Και αυτό παιδί είναι και μπορεί να έχει πέσει θύμα bullying το ίδιο", εξήγησε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως, πρώτα και πάνω από όλα, πρέπει να μπορούμε να μιλάμε για αυτά τα θέματα, χωρίς να ντρεπόμαστε. Εξέφρασε, δε, τη χαρά του που αναγνωρίσιμοι άνθρωποι, όπως αθλητές, μιλάνε ανοικτά για τη δυσκολία που πέρασαν. 

Ακολουθεί το βίντεο με τη συνέντευξη. Οι αναφορές στα θέματα Ψυχικής Υγείας από το λεπτό 23.29'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το Ε.Κ.Π.Α. στην 106η Σύνοδο των Πρυτάνεων
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε γνωστό πυρηνέλαιο
Κυτταρική θεραπεία μειώνει την ανοσολογική άμυνα στη μεταμόσχευση νεφρού