Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους συμμετείχαν σήμερα σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τα μέτρα προστασίας των πολιτών ενόψει του επερχόμενου καύσωνα, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα διαρκέσει από την Τρίτη έως και την Παρασκευή.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και οι διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάλεσε τον διοικητή του ΕΚΑΒ και τους διοικητές των ΥΠΕ να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα προκύψουν από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, υπενθυμίζει μέσω σχετικής εγκυκλίου με συστάσεις προς τους πολίτες, εκδοθείσας την 7η Ιουνίου, τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και ειδικά των ευάλωτων ατόμων για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τιμήθηκε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Νέος αλγόριθμος προβλέπει τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο
ΕΟΠΥΥ: Χωρίς συμμετοχή από τον ασθενή η συνταγή για τα σκιαγραφικά [εγκύκλιος]