"Είμαι η Ιουλία Τσέτη και είμαι υποψηφία για την προεδρία του ΣΕΒ". Με τη φράση αυτή, η 64χρονη πληθωρική Ηπειρώτισσα επικεφαλής του ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), που περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle, έκλεισε χθες το βράδυ τη βασική της τοποθέτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρέθεσε με αφορμή την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Συνδέσμου.

Η κυρία Τσέτη, ορμώμενη από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, το οποίο το συνέδεσε με τις επικείμενες εκλογές του ΣΕΒ, είπε: "Είναι μια σιωπηλή διαμαρτυρία, γιατί δεν αναλαμβάνουμε να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το χθεσινό αποτέλεσμα μας δηλώνει ότι πρέπει να ασχολούμαστε με την καθημερινότητα. Κατά τη γνώμη μου το ίδιο ισχύει και για το επιχειρείν. Πρέπει να είμαστε κοντά στις επιχειρήσεις, να σταματήσουμε την αλαζονεία και τον ελιτισμό".

Για να συμπληρώσει αναφερόμενη στον λόγο της υποψηφιότητας της: "Είναι η ανάληψη ευθύνης. Είναι το αποτύπωμα ενός ιστορικού Συνδέσμου, ενός ιστορικού συνομιλητή της Πολιτείας να υλοποιήσει αυτό που έχει στο καταστατικό του σε αυτά που μας υποσχέθηκαν και δεν τα έκαναν πράξη, σε αυτά που λιμνάζουν χρόνια και μάλιστα για μια υποψηφιότητα που δεν υπάρχουν σκελετοί στην ντουλάπα. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη να επιλύω τα καθημερινά προβλήματα του επιχειρείν".

"Δεσμεύομαι", συνέχισε, "για τη διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων. Πρέπει να δοθούν επιταχυντές εξεύρεσης χρηματοδότησης αυτό είναι που ακούω στις συνεχείς επαφές που έχω με όλες τις επιχειρήσεις".

Η ίδια πρότεινε ο ΣΕΒ να δημιουργήσει fund χρηματοδότησης νεοφυών ή ΜμΕ. Μάλιστα η κυρία Τσέτη εστίασε ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανάγκη που υπάρχει να στηριχθούν από τις μεγάλες εταιρείες – βιομηχανίες.

Το πρώτο που θα κάνει, αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΕΒ, όπως είπε είναι "το αγκάλιασμα της βιομηχανίας με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να ανέβουν οι ΜμΕ εκεί που χρειάζεται, εκεί που πρέπει και να αναγνωριστεί όλος ο ιστός της οικονομίας. Να μην υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες και να υπάρχει διαφάνεια και σύμπνοια".

Η κυρία Τσέτη ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να στηριχθούν από τις μεγάλες βιομηχανίες οι οποίες πρέπει, όπως είπε, να μεταλαμπαδεύσουν τη δική τους νοοτροπία.

"Η οικονομία έχει συνέχεια. Δεν ξεχωρίζω αν ο ένας είναι με 2 άτομα επιχείρηση ή με 5 ή με 1.000. Οι πιο δυνατοί έχουν υποχρέωση να κρατήσουν ενήμερους (σ.σ. για τις αλλαγές που προωθούν στις Βρυξέλλες) και προστατευμένους τους μικρότερους. Γι’ αυτό λέω ενεργοποίηση του γραφείου των Βρυξελλών πριν αυτές οι αποφάσεις γίνουν νομοθετήματα. Για αυτό μιλάω για ταχύτητες. Αυτό θεωρώ υποχρέωση και ευθύνη μου".

Σχολιάζοντας την ύπαρξη 22 ομάδων εργασίας και 13 Επιτροπών στον ΣΕΒ, είπε: "Είναι ένα δυναμικό ετοιμοπόλεμο. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας να δίνουμε λύσεις. Αυτό είναι το μήνυμα".

Μιλώντας για την ακρίβεια ανέφερε: "πρέπει να αναζητήσουμε τις πραγματικές αιτίες από που προκύπτει η ακρίβεια, και όχι να κάνουμε αφορισμούς». Τάχθηκε δε αναφανδόν εναντίον της επίθεσης που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις πολυεθνικές. «Είμαι εναντίον σε αυτό που ειπώθηκε για τις πολυεθνικές. Τις πολυεθνικές τις έχουμε ανάγκη. Έχουμε πολυεθνικές που εξάγουν, αυξάνουν το ΑΕΠ μας, θα τα βάλουμε και με αυτές. Αν μπορούμε να τις συμμαζέψουμε είναι θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού".

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η κυρία Τσέτη είπε πως δεν έχει αντιπάλους αλλά μόνο συμμάχους. "Εγώ θέλω να πάει καλά ο τόπος μου και θέλω να είναι ισότιμο μέλος στην ΕΕ σε αυτό τον προσανατολισμό που ανήκουμε πολιτισμικά", σημείωσε.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ελεγχος ασφάλειας των φαρμάκων - Στήνεται στην Ελλάδα παρακλάδι ευρωπαϊκού Οργανισμού
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών
Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι του καφέ