Το Κάνσας μήνυσε τη Δευτέρα την Pfizer, κατηγορώντας τον φαρμακευτικό κολοσσό ότι παραποίησε την ασφάλεια του εμβολίου Covid-19 και παραβίασε τον νόμο της πολιτείας για την προστασία των καταναλωτών.

Η αγωγή κατατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της πολιτείας Kris Kobach στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Κάνσας, στην κομητεία Thomas County. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η φαρμακοβιομηχανία παραπλάνησε το κοινό όταν δήλωσε ότι διαθέτει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο Covid-19.

Η Pfizer δήλωσε ότι το εμβόλιό της θα απέτρεπε τη μετάδοση της Covid-19, παρόλο που η εταιρεία γνώριζε ότι δεν είχε ποτέ μελετήσει την επίδραση του εμβολίου της στη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με την αγωγή.

"Η Pfizer δήλωσε ότι το εμβόλιο COVID-19 ήταν ασφαλές, παρόλο που γνώριζε ότι το εμβόλιο COVID-19 συνδεόταν με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας, αποτυχημένων κυήσεων και θανάτων", έγραψε η πολιτεία στην αγωγή.

Οι ενέργειες και οι δηλώσεις της Pfizer σχετικά με το εμβόλιο Covid-19 παραβίασαν τον νόμο του Κάνσας για την προστασία των καταναλωτών, ανεξάρτητα από το αν κάποιος μεμονωμένος καταναλωτής έλαβε τελικά το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer, ανέφερε η καταγγελία.

Η εταιρεία χορήγησε περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στο Κάνσας από τις 7 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με την αγωγή.

Η καταγγελία ανέφερε επίσης ότι η Pfizer διατηρούσε τη δική της βάση δεδομένων ανεπιθύμητων ενεργειών, χωριστά από το ομοσπονδιακό σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων (VAERS), ένα εθνικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που διαχειρίζονται η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων ασφάλειας σε εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών σκιαγραφούν το πώς θα ήθελαν να είναι σε βάθος δεκαετίας
Θεραπευτικές εξελίξεις στα λεμφώματα non - Hodgkin
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας και η ανοικτή πληγή της καθημερινότητας