Η Novartis σημείωσε σημαντική πρόοδο διεθνώς το 2023 στους τομείς ESG [Περιβάλλον (Environment), Κοινωνία (Society) και Εταιρική Διακυβέρνηση (Governance)], όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση Novartis in Society Integrated Report. Τα κριτήρια ESG βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής στρατηγικής και των δραστηριοτήτων της Novartis, με στόχο τη δημιουργία αξίας στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ανθρώπων. Στην Έκθεση αναλύονται οι δεσμεύσεις, οι στόχοι και οι επιδόσεις της εταιρείας σε δείκτες ESG για το 2023, με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την εταιρική κουλτούρα.

Η διαφορετικότητα τροφοδοτεί την καινοτομία

Οι εργαζόμενοι αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας. Υποστηρίζοντας ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον εργασίας που εκτιμά τη διαφορετικότητα, την καινοτομία και την δημιουργικότητα, η Novartis στοχεύει στην απελευθέρωση της δύναμης των ανθρώπων της προκειμένου να επαναπροσδιορίσει την ιατρική πρακτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης, η Novartis έχει πετύχει ισότητα στις αμοιβές και ισορροπία των φύλων σε ηγετικές θέσεις, με το 48% των θέσεων αυξημένης ευθύνης (σε σχέση με 47% το 2022) να καταλαμβάνονται από γυναίκες. 

Ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο

Με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα να συνδέεται άμεσα με την ανθρώπινη υγεία, η Novartis θέτει ως βασική προτεραιότητα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της. Η Έκθεση αποτυπώνει πως το 2023 η εταιρεία παρέμεινε συνεπής στις δεσμεύσεις της, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 63%, τα απόβλητα κατά 66% και την κατανάλωση νερού κατά 50%.

Καλλιεργώντας μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα  

Τέλος, η εταιρεία ενέτεινε τις προσπάθειες της για να προωθήσει μια εταιρική κουλτούρα με επίκεντρο την ακεραιότητα, την ηθική και τις ισχυρές αξίες, προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και μειώνοντας τους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους σε όλη την αλυσίδα αξίας. Το 2023, το 97% των εργαζομένων ολοκλήρωσε την εκπαίδευση πάνω στον Κώδικα Δεοντολογίας της εταιρείας, ενώ το 100% των νέων επιλέξιμων προμηθευτών, αξιολογήθηκε με εξωτερικό συνεργάτη στο Πλαίσιο Διαχείρισης Κινδύνων.

Η πλήρης Έκθεση είναι διαθέσιμη στον παγκόσμιο ιστότοπο της Novartis.

Σχετικά με το προφίλ της Έκθεσης

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με το Άρθρο 964β του Ελβετικού Κώδικα Υποχρεώσεων και σε ευθυγράμμιση με τις συστάσεις και τα πρότυπα που εκδόθηκαν από το Integrated Reporting Framework, το Sustainability Accounting Standards Board (SASB), το Global Reporting Initiative (GRI) και την Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD).

Σχετικά με τη Novartis

Η Novartis είναι μια εστιασμένη καινοτόμος εταιρεία φαρμάκων. Καθημερινά, εργαζόμαστε για να επαναπροσδιορίσουμε την ιατρική πρακτική για να βελτιώσουμε και να επεκτείνουμε τη ζωή των ανθρώπων, έτσι ώστε οι ασθενείς, οι επαγγελματίες υγείας και οι κοινωνίες να ενδυναμωθούν απέναντι σε σοβαρές ασθένειες. Τα φάρμακά μας αγγίζουν περισσότερους από 250 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερρίκος Ντυνάν: Εξετάσεις μέγιστης ακρίβειας με το πρώτο ψηφιακό PET/CT
Πέθανε ο Σταύρος Δέμος, ιδρυτής και πρόεδρος της DEMO
Η γρίπη των πτηνών στις ΗΠΑ ενδέχεται να είναι η επόμενη πανδημία