Στο Επενδυτικό Συνέδριο Συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στο Κάϊρο 29 και 30 Ιουνίου 2024, συμμετείχε με την ελληνική επιχειρηματική αποστολή, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), μέσω του Αντιπροέδρου του, κου Αθανάσιου Αρχοντίκη.

Με σκοπό του Συνεδρίου τη σύναψη συνεργασιών στον ευρύτερο επιχειρηματικό τομέα ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κος Αρχοντίκης πραγματοποίησε επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες στον τομέα της Υγείας και της φαρμακευτικής βιομηχανίας της Αιγύπτου, για τη διερεύνηση του επιχειρηματικού πλαισίου συνεργασίας των βιομηχανιών του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αντιπρόεδρος του ΟΦΕΤ, συναντήθηκε επίσης και με τους επικεφαλής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καΐρου  κ. Ayman Ashry Morgan και της Ένωσης Βιομηχάνων Αιγύπτου Eng. Mohamed Zaki El-Sewedy.

«Για τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον Αραβικό κόσμο καθώς έχει ήδη οικοδομήσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Αραβικές χώρες» αναφέρει ο κος Αρχοντίκης. «Αναγνωρίζοντας την αξία της ανταλλαγής ιδεών, γνώσεων και τεχνογνωσίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, η Πρόεδρος & CEO του ΟΦΕΤ κυρία Ιουλία Τσέτη, υπήρξε η εμπνεύστρια του 1ου Αραβοελληνικού Φόρουμ για την Υγεία που πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο στην Αθήνα» συνέχισε, συμπληρώνοντας: «Στον ΟΦΕΤ, λέμε ΝΑΙ στις συνέργειες που ενισχύουν τις εξαγωγές μας, την καινοτομία- μέσα από συμμαχίες με την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική κοινότητα- κάνουν ακόμη πιο ανταγωνιστική την οικονομία και δημιουργούν τις συνθήκες για  ένα νέο παραγωγικό και βιώσιμο μοντέλο».

Ο εκπρόσωπος του ΟΦΕΤ μαζί με την ελληνική επιχειρηματική αποστολή στην Αίγυπτο, συναντήθηκε και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κο Κώστα Φραγκογιάννη, τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου καθώς και τον  Εμπορικό Ακόλουθο στην πρεσβεία της Αιγύπτου, κ. Περικλή Δαβανέλο.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, μίλησαν ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κύριος Αμπντέλ Φαράχ Ελ Σίσι, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσουλα Φον Ντερ Λάινεν και ο Αντιπρόεδρος EU και Ευρωπαίος Επίτροπος για το Εμπόριο, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας για μία ώρα την Παρασκευή οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ
Καταγγελία: Απομακρύνονται συμβασιούχοι φύλαξης και καθαριότητας στον ΕΟΔΥ
Η AbbVie ενώνει δυνάμεις με τον Οργανισμό We4All