Η Ευρωκλινική Αθηνών εντάσσει τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο για τον καρκίνο του πνεύμονα στο ευρύ φάσμα των υπηρεσιών της. Πρόκειται για έναν ετήσιο έλεγχο που στοχεύει στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα. Με τον τρόπο αυτό, εντοπίζονται πιθανά προβλήματα στον πνεύμονα, ακόμα και αν δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα. Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την 1η αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ελλάδα, για αυτό η διάγνωσή του στο αρχικό στάδιο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς δίνει τη δυνατότητα για την έγκαιρη και αποτελεσματικότερη θεραπεία με υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος για τον Καρκίνο του Πνεύμονα περιλαμβάνει:

  • Κλινική εξέταση από τον Ειδικό Ιατρό Πνευμονικών Παθήσεων, με λεπτομερή καταγραφή αναλυτικού οικογενειακού ιστορικού και συμπλήρωση κατάλληλου ερωτηματολογίου.
  • Αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ.
  • Εκτίμηση αποτελεσμάτων.

Ο έλεγχος απευθύνεται σε άτομα που είναι μεταξύ 50 και 80 ετών και ανήκουν στις παρακάτω ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου:

  • Σε ενεργούς καπνιστές ή και πρώην καπνιστές που έχουν διακόψει το κάπνισμα τα τελευταία 15 έτη.
  • Σε όσους έχουν ιστορικό καπνίσματος 1 πακέτο ημερησίως για 20 χρόνια ή 2 πακέτα για 10 χρόνια.

Τα οφέλη του Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Πνεύμονα είναι πολλαπλά, καθώς όχι μόνο επιτυγχάνεται η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, αλλά παράλληλα μπορούμε να εντοπίσουμε και άλλα πρώιμα προβλήματα στον πνεύμονα, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής συνεχίζει να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες, όπως είναι ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, έχοντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο.

Για προγραμματισμό ραντεβού οι ασθενείς μπορούν να επικοινωνήσουν στο 210 6416101 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00 - 15.00). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Σχετικά με την Ευρωκλινική

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 15 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 10 χειρουργικές αίθουσες, συνεργασία με 450μόνιμους γιατρούς και1000 εξωτερικούς συνεργάτες, 619 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 

Στα ιατρικά της κέντρα και τις ειδικές μονάδες, εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και τεχνικές. Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018 και το ISO 9001:2015.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το ν/σ για την ‘’ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης’’ κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση  
Ποιο είδος φυτικής ίνας βοηθά στο αδυνάτισμα [μελέτη]
Υπεύθυνος σε θέματα απάτης και διαφθοράς στο υπουργείο Υγείας