Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι κρίσιμες για να αποφύγετε τις επιπλοκές", επισημαίνει ο κ.  Κώστας Παναγιωτίδης MRCOG, MSc (Cardf), MSc (Guildf), MSc (Strg), MD (Strg), επιμελητής χειρουργός, μαιευτήρας και γυναικολόγος και προσθέτει:

"Τα βασικά συμπτώματα περιλαμβάνουν αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, συχνουρία, πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς, και θολά ή δύσοσμα ούρα.

Εάν παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν γιατρό για να κάνετε μια ανάλυση ούρων, η οποία μπορεί να επιβεβαιώσει την παρουσία βακτηρίων.

Η θεραπεία της ουρολοίμωξης περιλαμβάνει αντιβιοτικά, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται όπως έχει συνταγογραφηθεί για να εξασφαλιστεί η πλήρης εξάλειψητων βακτηρίων.

Είναι επίσης σημαντικό να πίνετε άφθονα υγρά για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των βακτηρίων από το ουροποιητικό σύστημα.

Για την πρόληψη των ουρολοιμώξεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και των ταξιδιών, είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι, να αποφεύγετε την παρατεταμένη παραμονή με βρεγμένα μαγιό και να διατηρείτε καλή υγιεινή.

Επιπλέον, συνιστάται να ουρείτε αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή για να απομακρύνετε τα βακτήρια που μπορεί να έχουν εισέλθει στην ουρήθρα

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ηλιακό έγκαυμα:  Πώς θα θεραπευτώ γρηγορότερα
Καρδιακή προσβολή: Οι άντρες ή οι γυναίκες χάνουν περισσότερα χρόνια;
Τηλεργασία και άλλα μέτρα προστασίας δημοσίων υπαλλήλων λόγω καύσωνα