Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου στο πλαίσιο της Αδελφοποιησης των δυο συλλόγων στη διάρκεια της διοργάνωσης του 6ου Αιγαιοπελαγίτικου Οδοντιατρικού Συνεδρίου,  που πραγματοποιήθηκε στη Χίο, επισφραγίζοντας και με τον τρόπο αυτό μια μακροχρόνια πορεία φιλίας και συναδέλφωσης.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφηκε, επιδιώκεται η ενίσχυση και αναβάθμιση των μεταξύ τους σχέσεων, στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων μας, επ’ ωφελεία της οδοντιατρικής επιστήμης, του οδοντιατρικού επαγγέλματος, της δημόσιας και ατομικής υγείας και των οδοντιάτρων μελών τους.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιος Υφαντής «στη Χίο χτυπά η καρδιά της νησιωτικής και ακριτικής Ελλάδας. Είμαστε όλοι εδώ, ακριβώς απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια, να δηλώσουμε παρόντες, στο πλευρό των ακριτών μας και να διατρανώσουμε προς κάθε κατεύθυνση, την αποφασιστικότητα μας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου συμφωνούμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ενθάρρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μας για την υλοποίηση των σκοπών και των επιδιώξεων. Θα αναλάβουμε κοινές δράσεις και ιδίως θα επιδιώξουμε να ανταλλάσουμε σε τακτική βάση τεχνογνωσία, εμπειρίες, γνώσεις, πληροφορίες, επισκέψεις εκπροσώπων μας, να υποστηρίζουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν, αξιοποιώντας το προσωπικό και τους συνεργάτες μας, να διεκδικούμε την προώθηση και επίλυση των επαγγελματικών θεμάτων, να διοργανώνουμε ενημερωτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια για την επιστημονική προαγωγή των μελών μας. Κοινός μας στόχος και ευθύνη ταυτόχρονα, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και στις συνεχείς και ταχύτατες μεταβαλλόμενες συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος μας. Αυτό απαιτεί, πάνω απ όλα, συνεργασία και συλλογική δράση. Το μυαλό και η καρδιά μας θα βρίσκεται στο ιστορικό νησί της Χίου και στους συναδέλφους μας».

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου Ανδρέας Καραμούζος τόνισε, μεταξύ άλλων,  ότι αποτελεί  εξαιρετική τιμή για τον Οδοντιατρικό  Σύλλογο Χίου «η Αδελφοποίηση με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, που εκπροσωπεί επάξια σε συνδικαλιστικό και επιστημονικό επίπεδο χιλιάδες συναδέλφους. Η τιμή αυτή για το Σύλλογό μας καθίσταται μεγαλύτερη αφού γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του μεγαλύτερου Συλλόγου της Χώρας. Δεν μπορώ να ξεχάσω την μεγάλη χαρά με την οποία αποδέχθηκε την πρόσκληση του Συλλόγου μας ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Υφαντής. Πρόσκληση που αποτελεί το επιστέγασμα της μακροχρόνιας φιλίας μας τόσο με τον Πρόεδρο, όσο και με τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Αδελφοποίηση θα αποτελέσει μία ευκαιρία για την από κοινού αντιμετώπιση των επαγγελματικών μας προβλημάτων, θα προάγει την αμοιβαία συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη των Μελών των Συλλόγων μας και θα οδηγήσει στη σύσφιξη των επιστημονικών και κοινωνικών δεσμών μεταξύ μας».

Στην τελετή αδελφοποίησης, στην κατάμεστη αίθουσα του Ομηρείου Π.Κ., παρέστησαν οι βουλευτές Χίου κ. Ν. Μηταράκης και Σ. Μιχαηλίδης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρης, ο δήμαρχος Χίου κ. Ι. Μαλαφής, ο στρατιωτικός διοικητής Χίου κ. Χ. Αμπατζίδης, ο αντιπερειφερειάρχης Χίου κ. Π. Βρουλής, ο αστυνομικός διοικητής κ. Ι. Αραμπατζής, εκπρόσωποι επιστημονικών, επαγγελματικών, κοινωνικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης και βεβαίως σύσσωμη η οδοντιατρική κοινότητα: ο πρόεδρος της  Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθ. Δεβλιώτης, ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών Ν. Νικητάκης, ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης Αθ. Πουλόπουλος, ο επιστημονικός υπεύθυνος του συνεδρίου, καθηγητής Αθ. Αθανασίου, πρόεδροι και Μέλη Δ.Σ. πολλών Οδοντιατρικών Συλλόγων και πλήθος οδοντιάτρων. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το ν/σ για την ‘’ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης’’ κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση  
Ποιο είδος φυτικής ίνας βοηθά στο αδυνάτισμα [μελέτη]
Υπεύθυνος σε θέματα απάτης και διαφθοράς στο υπουργείο Υγείας