Η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για τα νέα κίνητρα στους ιατρούς των άγονων περιοχών βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα τεθεί σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται μπόνους 150 ευρώ (από 50 ευρώ που ισχύει σήμερα) στις περιοχές κατηγορίας Α και 300 ευρώ στις περιοχές κατηγορίας Β (100 ευρώ σήμερα). Η υπουργική απόφαση που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, έχει στόχο να ενθαρρύνει τους ιατρούς να εργαστούν στις άγονες περιοχές, αυξάνοντας σημαντικά το επίδομα. 

Να σημειωθεί εδώ ότι ήδη επικαιροποιήθηκε από το υπουργείο ο χάρτης με τις άγονες περιοχές.

Οι άγονες περιοχές κατηγορίας Β που ανέρχονται συνολικά σε 35, βρίσκονται ενδεικτικά στην Αιτωλοακαρνανία (Βόνιτσα, Αιτωλικό), στην Άρτα, στην Εύβοια (Αλιβέρι), Λακωνία (Σπάρτη), Μεσσηνία (Κυπαρισσία).  Οι άγονες περιοχές  κατηγορίας Α είναι επίσης διάφορα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας, με τα δύσκολα χαρακτηριστικά της απομόνωσης.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει και άλλο έξτρα μπόνους σε πολλές ιατρικές ειδικότητες με δεδομένη την καταγεγραμμένη δυσκολία των ιατρών πολλών ειδικοτήτων να επιλέξουν να εργαστούν σε άγονες περιοχές.   

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ήδη πριν από λίγες ημέρες περιγράψει τις νέες διαδικασίες με τις οποίες θα επιχειρείται η κάλυψη των κενών σε δομές Υγείας της περιφέρειας.

Φ.Ζ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φωτιά στο νοσοκομείο Δράμας – απομακρύνθηκαν ασθενείς
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Κομισιόν παρείχε ελάχιστες πληροφορίες για το εμβόλιο κατά της CoViD
CDC: Αμερικανοί ενήλικες με αναπηρία έχουν περισσότερες πιθανότητες για long-covid