Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) έδωσε από κοινού με το Γαλλικό Υπουργείο Υγείας και τον ΠΟΥ - Ευρώπης  συμβουλές δημόσιας υγείας για τους θεατές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 για την προώθηση της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας τους.

Η Pamela Rendi-Wagner, διευθύντρια του ECDC, δήλωσε: "Η συμβουλή του ECDC για την  πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα και της νόσου είναι πολύ σημαντική. Η ευαισθητοποίηση και η επαγρύπνηση σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους μολυσματικών ασθενειών μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην προστασία του εαυτού μας και των άλλων και να διασφαλίσει ότι όλοι όσοι θα παρακολουθήσουν τους θερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες θα παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς".

Οι συμβουλές παρέχουν καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν  τα εμβόλια που μπορεί να χρειαστούν οι ταξιδιώτες πριν κάνουν το ταξίδι τους, μέχρι πληροφορίες για τον τρόπο προστασίας από διάφορες ασθένειες, όπως αναπνευστικές ασθένειες ή ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια και τσιμπούρια.

Με τις υψηλές θερμοκρασίες που είναι πιθανές, η καθοδήγηση δίνει επίσης συμβουλές για το πώς επισκέπτες και θεατές πρέπει να  παραμείνουν δροσεροί στη ζέστη, να αποττρέψουν την ηλίαση και να παραμείνουν ενυδατωμένοι.

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική υγεία και τη χρήση αλκοόλ και καπνού στη Γαλλία, καθώς και σύνδεσμοι προς χρήσιμους ιστότοπους και τηλεφωνικούς αριθμούς για όποιον χρειάζεται ιατρική βοήθεια.

Στους  Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, που θα πράγματοποιηθούν το διάστημα μεταξύ 26 Ιουλίου και 11 Αυγούστου, θα συμμετάσχουν περίπου 10.500 αθλητές, σηκώνοντας τη σημαία 206 εθνών και εκπροσωπώντας με υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Οι Αγώνες αναμένεται να προσελκύσουν περίπου 15 εκατομμύρια επισκέπτες, εκ των οποίων 2 εκατομμύρια από το εξωτερικό.

Πηγές:
ECDC

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Θα μείνουν χωρίς κέντρα αιμοκάθαρσης οι νησιώτες;  
Επιστήμονες της Mayo Clinic εντόπισαν νέο είδος διαταραχής μνήμης
Για 4η συνεχόμενη χρονιά η ELPEN στους 10 ελκυστικότερους εργοδότες στην Ελλάδα