Δώδεκα ασθενείς νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό από τις αρχές Ιουλίου στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία δέχεται ασθενείς με COVID-19 λοίμωξη από τον Απρίλιο, μετά το κλείσιμο του Τμήματος COVID-19. Επτά εξακολουθούν να νοσηλεύονται ενώ 3 ασθενείς δυστυχώς κατέληξαν.

Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τα ΜΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει πως γίνεται εσωτερική διασπορά του ιού στους χώρους της Παθολογικής Κλινικής, με ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με συνοδά νοσήματα και μιας νοσηλεύτριας. Η νοσηλεία των ασθενών, όπως αναφέρεται, γίνεται σε θάλαμο που βρίσκεται στο κέντρο του Τμήματος, γεγονός που ευνοεί τη διασπορά.

Το Σωματείο καταγγέλλει, ακόμη, πως η υπό κατάρρευση λόγω υποστελέχωσης Παθολογική Κλινική στεγάζεται σε κτίριο που κτίστηκε το 1938, το οποίο επανειλημμένα παρουσιάζει πτώσεις γυψοσανίδων οροφής, λόγω της παλαιότητας, της διάβρωσης και της υγρασίας, χωρίς ευτυχώς να έχουν σημειωθεί τραυματισμοί μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά η καταγγελία του Σωματείου, έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι αφότου έκλεισε το τμήμα Covid-19 στο Νοσοκομείο Κιλκίς, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, στην Παθολογική κλινική, νοσηλεύτηκαν και νοσηλεύονται ασθενείς θετικοί σε Covid-19.

Από αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα νοσηλεύτηκαν 12 ασθενείς από τους οποίους 7 νοσηλεύονται ακόμη. Μετά από εσωτερική διασπορά και ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με συνοδά νοσήματα και μιας νοσηλεύτριας, δυστυχώς 3 ασθενείς κατέληξαν. Η Παθολογική κλινική στεγάζεται σε κτίριο που χτίστηκε το 1938 και οι ασθενείς νοσηλεύονται στον 5ο θάλαμο που βρίσκεται στο κέντρο τους τμήματος, το οποίο ευνοεί την διασπορά και  που επανειλημμένα λόγω της παλαιότητας, της διάβρωσης και της υγρασίας παρουσιάζει πτώσεις γυψοσανίδων οροφής, ευτυχώς μέχρι σήμερα χωρίς τραυματισμούς.

Οριστική πλέον είναι η κατάρρευση της Παθολογικής κλινικής λόγω της υποστελέχωσης που παρουσιάζει μετά τις συνταξιοδοτήσεις 3 παθολόγων και τις παραιτήσεις άλλων 3, ενώ έχει απομείνει μόνο η Διευθύντρια που απουσιάζει για προσωπικούς λόγους.

Τα εφημεριακά κενά καλύπτονται με μετακινήσεις ιατρών από άλλες δομές του Νομού Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, σε ένα Νοσοκομείο όπου ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί όλες τις ημέρες του μήνα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του ιατρικού προσωπικού».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το Ε.Κ.Π.Α. στην 106η Σύνοδο των Πρυτάνεων
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε γνωστό πυρηνέλαιο
Κυτταρική θεραπεία μειώνει την ανοσολογική άμυνα στη μεταμόσχευση νεφρού