Mε πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Πανελληνίου Συλλόγου ασθενών Κυστικής Ίνωσης καθώς και της εκπροσώπου των 2 βασικών τμημάτων κυστικής ίνωσης ενηλίκων στην Ελλάδα.  Σκοπός της συνάντησης, μεταξύ άλλων, ήταν η ενημέρωση του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στυλιανός Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, επισήμανε την κομβικής σημασίας για τους ασθενείς  λειτουργία των δύο (2) Κέντρων Κυστικής Ίνωσης καθώς και τον κρίσιμο ρόλο του Πνευμονολόγου, στην παρακολούθηση των ενηλίκων ασθενών.

«Τα επόμενα έτη υπολογίζεται ότι το 75% του συνόλου των ασθενών με Κυστική Ίνωση θα είναι ενήλικες. Αυτό αυξάνει την ανάγκη και την πίεση για ενίσχυση των Κέντρων Κ.Ι. ενηλίκων, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.  Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε σημαντική την προκήρυξη μιας οργανικής θέσεως στο ΓΝΑ Σισμανόγλειο, με αντικείμενο την Κυστική Ίνωση καθώς και τη δυνατότητα διορισμού ιατρών του ΕΣΥ στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική κλινική του ΑΠΘ, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του τοπικού  τμήματος», τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΠΕ.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία των δύο Κέντρων Κυστικής Ίνωσης με κλινικούς υποτρόφους καθώς και με την εκπαίδευση των Πνευμονολόγων στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση και ανάπτυξη των Κέντρων ενηλίκων της χώρας, για να εξασφαλιστεί ότι οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση θα μπορούν να ζουν με ποιότητα και ασφάλεια.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη τον Πανελλήνιο Σύλλογο ασθενών Κυστικής Ίνωσης, εκπροσώπησε η πρόεδρος, κα Άννα Σπίνου και η γενική γραμματέας κα Κωνσταντίνα Γιαννάκη, την ΕΠΕ ο πρόεδρος κ. Στυλιανός Λουκίδης, το μέλος ΔΣ και υπεύθυνος της Μονάδας Πρόληψης, κ. Χαράλαμπος Μόσχος, καθώς και η υπεύθυνη του Κέντρου Κυστικής Ίνωσης ενηλίκων στο ΓΝΑ Σισμανόγλειο, κα Φιλία Διαμαντέα.

Της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας προηγήθηκε διαβούλευση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου ασθενών Κυστικής Ίνωσης, των υπευθύνων των δύο βασικών τμημάτων Κ.Ι. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κ.κ Διαμαντέας Φιλία, Πνευμονολόγου Διευθύντριας ΕΣΥ και Κατερίνας Μανίκα, Αν. Καθηγήτριας Πνευμονολογίας καθώς και της ΕΠΕ με σκοπό να συνταχθεί ενημερωτικό σημείωμα το οποίο δόθηκε στον υπουργό Υγείας κατά τη συνάντηση.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχιατρική μεταρρύθμιση: Ένσταση αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Κολλήσαμε κορωνοϊό τα άγρια ζώα!
Απαγορεύεται η μετακίνηση αιγοπροβάτων σε όλη την επικράτεια λόγω των κρουσμάτων πανώλης